LFSJujek Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam tak jak w temacie tylne koło się powoli kończy a więc pora na nowe, aktualnie mam szerokość wewnetrzną 22mm do opon 23c i wygląda to dobrze lecz nie tak jak bym chciał. Przeleciałem chyba całe allegro z kołami 28/29 i najszersze koło z obręczą to właśnie 22mm nic szerszego nie moge znaleźć. Będę wdzięczny za pokierowanie gdzie można kupić szersze koło tak chociaż 30mm badź 35mm najlepiej na wolnobieg.
LFSJujek Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Opublikowano 18 Lipca 2017 By był niski profil opony, dużo lepiej się jeździ normalnie jak i na jednym kole niż na obręczach wąskich, na kolarzówce kolegi z obręczami 15mm nie jeździ się tak fajnie jak na obręczach 23mm i oponach 23c
Puncu Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 35-40mm to mają obręcze zjazdowe jak Spank 35 czy MTX39. Opona 23c w ogóle wejdzie na taką obręcz?
LFSJujek Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Wejdzie spokojnie miałem taka obręcz stalową stara i normalnie się trzymała z tym że obręcz nie nadawała się do użytku, jedyny minus takiego czegoś to to że można łatwo przeciąć dętkę najeżdżając na krawężnik bądź kamień lub czasem jazda po kratkach od studzienek i innych tego typu rzeczach kończy się rysowaniem felgi bo jest ona szerzej niż opona. Edytowane 20 Lipca 2017 przez LFSJujek
Eisteufel Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 12 godzin temu, LFSJujek napisał: Wejdzie spokojnie miałem taka obręcz stalową stara i normalnie się trzymała z tym że obręcz nie nadawała się do użytku, jedyny minus takiego czegoś to to że można łatwo przeciąć dętkę najeżdżając na krawężnik bądź kamień lub czasem jazda po kratkach od studzienek i innych tego typu rzeczach kończy się rysowaniem felgi bo jest ona szerzej niż opona. A co z ostrymi zakrętami? Też szlifujesz na feldze? Wg mnie to upośledzanie roweru
LFSJujek Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 Dnia 21.07.2017 o 08:35, Eisteufel napisał: A co z ostrymi zakrętami? Też szlifujesz na feldze? Wg mnie to upośledzanie roweru Nie, nie szlifuje w zakretach obrecza, wedlug mnie to Twoj komentarz jest uposledzony. Najlepiej zalozyc na obrecz 15mm opone 50mm i wtedy jest ekstra.
Eisteufel Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Nikt Ci nie kazał zakładać opon 50mm na chude obręcze.
LFSJujek Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 Nie rozumiem skad tyle zawisci teraz wszedzie, mam takie upodobanie i tyle rower nie jest do zawodow tylko do jazdy, nastepna sprawa to to ze to moje upodobanie i nie TY bedziesz nim jezdzil. Takie to niedorzeczne jakbym ja mial pretensje ze masz taki pseudonim na forum a nie inny. Owszem zdaje sobie sprawe ze wedlug ksiazek opona 23c na juz 22mm obreczy nie powinna sie trzymac a jednak trzyma sie i to w dodatku zwijana bez problemu ;D
mataman Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Ja wszystko rozumiem itd, ale mam pytanie. Jaki jest komfort jazdy na tak niskim profilu opony?
LFSJujek Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 Normalny, aktualnie opony 23c maja u mnie 27mm i nie narzekam. Profil opony wcale nie jest tak niski.
Eisteufel Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Dnia 25.07.2017 o 09:11, mataman napisał: Ja wszystko rozumiem itd, ale mam pytanie. Jaki jest komfort jazdy na tak niskim profilu opony? Z nim chyba nie na sensu dyskutować. To chyba coś w stylu "camber" z motoryzacji albo wielki spojler do daewo matiz Dnia 24.07.2017 o 17:24, LFSJujek napisał: Nie rozumiem skad tyle zawisci teraz wszedzie, mam takie upodobanie i tyle rower nie jest do zawodow tylko do jazdy, nastepna sprawa to to ze to moje upodobanie i nie TY bedziesz nim jezdzil. Takie to niedorzeczne jakbym ja mial pretensje ze masz taki pseudonim na forum a nie inny. Owszem zdaje sobie sprawe ze wedlug ksiazek opona 23c na juz 22mm obreczy nie powinna sie trzymac a jednak trzyma sie i to w dodatku zwijana bez problemu ;D O jakiej Ty zawiści piszesz? Po co pytasz nas o zdanie skoro to koła pod twoje upodobanie i TY będziesz na nim jezdził
LFSJujek Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Opublikowano 30 Lipca 2017 Pytałem gdzie można znaleźć obręcze szerokie a nie o wrażenia z jazdy na nich także pretensje miejcie sami za siebie bo nikt nie mógł się powstrzymać z narzekaniem po co i dlaczego..
Rekomendowane odpowiedzi