Gość Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zobacz wątek o moim rowerze, przechodziłem przez wariant 2x9, z przerzutką było tak, że raz zrzucała, raz nie, generalnie dedykowana pod 2x jest wskazana.
dawid1110 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 34 minuty temu, SpiderMAN napisał: Zobacz wątek o moim rowerze, przechodziłem przez wariant 2x9, z przerzutką było tak, że raz zrzucała, raz nie, generalnie dedykowana pod 2x jest wskazana. A jak wątek bo trochę tego u Ciebie jest : )
SI2WY Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Z 2x9 z przodem zauwazyłem ze to chyba loteria z dopasowaniem poszczegolnych elementow. Ponad rok śmigałemna zestawie manetki XT 3x9, przednia M771 i tył M772 . W korbie poprawiłem linie łańcucha przekładajac jedną podkładke w supporcie na lewą strone. Nie uzywałem rockringa i nie miałem problemów z wrzucaniem i zrzucaniem dopóki nie zmieniłem manetek na SRAM Gx. Wtedy zaczęły się problemy z pracą. Teraz wpadła zmieniarka Srama pod 2 rzedy i jest nawet bardziej niz ok. Dlatego SpiderMAN ma racje lepiej od razu wrzucić pod 2 rzędy
domik993 Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 Shimanko. Posiadam Kross Level 3.0, korba SUNTOUR XCM 3 rzędowa i pytanie moje jest takie czy ktoś z Was próbował zdejmować największą zębatkę ? Zastanawiam się czy to dobry pomysł z racji tego, że nie używam praktycznie największego przełożenia a po 2 chciałbym mieć lepszy dostęp do czyszczenia korby bo jednak ta plastikowa osłona przytwierdzona do 3 zębatki znacznie to utrudnia. Co o tym sądzicie ? Pozdrawiam.
elmapeto Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 Osłona jest przyczepiona na trzy śrubki od wewnątrz. Możesz ją odkręcić. 1
Miodu Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Hej, Z racji tego że korba powoli mi się kończy myślę o wymianie na nową. Obecna to fsa vero 50x39 30 na kwadrat. Przednia przerzutka tiagra 4503 i klamkomanetka również 4503. Z tyłu deore m591 i klamka równiez tiagry 4503. Rama to Accent cx one. Planuje wymianę czegoś na ht2 i tu rodzi się pytanie: czy nie będzie problemu jeśli włożę korbę 2x o lżejszych przełożeniach zostawiając te samą klamkę i przerzutkę(tutaj bym ograniczył śrubami wychyl wózka)? Ewentualna droga wymiany to włożenie budżetowej korby 3x MTB na ht2. Jak myślicie czy któreś z tych wyjsc jest możliwe?
Rekomendowane odpowiedzi