Skocz do zawartości

tarcze 202 i 180

chrzanSTUNTERmtb

Rekomendowane odpowiedzi

chrzanSTUNTERmtb
Opublikowano

cześc . mam rower na tarczach 160 i cały czas rozwarzam czy warto zmieniać na wieksze
a jeżeli zmieniac to z jakiej firmy

czy . 203 na pająku jest równe pod względem siły hamowania czy różnią śię wyglądem

Opublikowano

Co to za rower? Na amorze powinna być naklejka jaką największą tarczę można zamontować.
Ja jeżdżę na 180 i 160 odpowiednio przód i tył. Siła hamowania jest o wiele większa niż na 160.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

chrzanSTUNTERmtb
Opublikowano

krros hexagon v6 2011 ja rozumiem ale czy wiesz jaka jest dopuszczlny rozmiar?:$

Opublikowano

do roweru rekreacyjnego tarcze 203 mm to przerost formy nad treścią :) zostaw 160

Opublikowano

Kolego chrzanSTUNTERmtb, ty chcesz wsadzić tam 203mm? :-)

Zapomnij. Ten amor się rozpadnie przy takiej tarczy... Założę się, że 180tka też da radę rozwalić tuleje ślizgowe w amorku.

Ponadto odradzam Ci jakie kolwiek skoki na takim rowerze, ten sprzęt się nie nadaje do tego typu jazdy.

Jeśli ci życie miłe to zmień rower.

Opublikowano

I nie do hexagona... Skąd się biorą takie pomysły u ludzi?

Opublikowano

Trzeba ludzi uświadamiać co do przeznaczenia i możliwości danego roweru. Tarcza 203 mm to faktycznie dh ewentualnie enduro. W takim rowerze jaki posiadasz zostaw 160 mm.

Opublikowano

Sprzęt należy używać zgodnie z przeznaczeniem. Jak się tego nie robi to się potem to kończy złamaniami...