Rurek5000 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Cześć, poszukuję w miarę tanich (do 100zł) opon na single , aktualnie mam Schwalbe rapid rob 2.25 i mam wrażenie, że mają słabą przyczepność. Zastanawiałem się nad Schwalbe nobby nic zwijane 27.5 x 2.3 ale nie wiem czy obie brać takie same czy dwie różne. Odnośnik do komentarza
Eisteufel Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Ja mam na przednim kole mountain king II a z tyłu x-king, obie z drutem, tanie, całkiem spoko chociaż tył lekko się zapycha błotem. Jezdzilem na rapid robie i zmienilem na wyzej wymieniony set Odnośnik do komentarza
w0jta5 Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Dnia 19.07.2017 o 09:40, Eisteufel napisał: a z tyłu x-king, obie z drutem, tanie, całkiem spoko chociaż tył lekko się zapycha błotem. A co lepiej by się spisało od x-kinga? Może założyć na przód i tył mountain kinga? Odnośnik do komentarza
Eisteufel Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Przed chwilą, w0jta5 napisał: A co lepiej by się spisało od x-kinga? Może założyć na przód i tył mountain kinga? Myślę, że tak. Sprawdź czy nie wejdzie Ci rozmiar 2.4 bo 2.2 jest trochę wąski Odnośnik do komentarza
Rurek5000 Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 A jak boki tego mountain kinga, nie są szmaciane? Odnośnik do komentarza
Eisteufel Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Są miękkie ale ja nie narzekam. Jezdze w takim terenie Odnośnik do komentarza
Zalas Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Używam nobby nic performance w drucie. Pod górę idą jak dzik, na zjazdach trochę gorzej, jak jest taka idealna gleba (nie za sucha nie za mokra) to fajnie nawet trzymają, ale jak już trochę przeschnie ziemia to nic nie trzymają a w błotku jeździ się jak na pontonie, niby trzyma ale bujasz sie od lewej do prawej strony ścieżki. Ostatnio na tych oponach, na mokrym asfalcie przy małej prędkości wywinąłem takiego orła, że mam teraz uszkodzony bark... Generalnie opona raczej do pobujania się po lesie dla rozrywki a nie do jakiegoś napierdzielania (no chyba, że ostro katujesz podjazdy). A i jeszcze jedno, mają miękką ściankę boczną więc łapią snakey jak opętane na niskim ciśnieniu. Odnośnik do komentarza
Rurek5000 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 A co powiecie na Trail king'a 2.4 na przód a Mountain king'a 2.2 na tyl? Tylko nie wiem czy drut czy zwijana i czy to 2.4 mi wejdzie z przodu Odnośnik do komentarza
Zalas Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 1 godzinę temu, Rurek5000 napisał: A co powiecie na Trail king'a 2.4 na przód a Mountain king'a 2.2 na tyl? Tylko nie wiem czy drut czy zwijana i czy to 2.4 mi wejdzie z przodu A na czym jeździsz? Odnośnik do komentarza
Rurek5000 Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 17 godzin temu, Zalas napisał: A na czym jeździsz? Romet Rambler 3.0 27.5 2015 Odnośnik do komentarza
Zalas Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Jeżeli tam jest ten SR Suntour M3030 26 to nie powinno być problemu ale na wszelki wypadek bym zmierzył Odnośnik do komentarza
Rurek5000 Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Tam jest Suntour XCR 32 LO Odnośnik do komentarza
w0jta5 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Czy coś się zmieniło do tego czasu? Pojawił się jakiś budżetowy zawodnik godny uwagi czy nadal najlepszym wyborem będzie Mountain King II ?Nobby Nic? Rocket Ron? Potrzebuje 26x2.1~2.2’’ Odnośnik do komentarza
Zalas Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 W dniu 16.05.2018 o 22:05, w0jta5 napisał: Czy coś się zmieniło do tego czasu? Pojawił się jakiś budżetowy zawodnik godny uwagi czy nadal najlepszym wyborem będzie Mountain King II ? Nobby Nic? Rocket Ron? Potrzebuje 26x2.1~2.2’’ Na Nobby Nic masz moją odpowiedź wyżej czyli tą: W dniu 21.07.2017 o 13:06, Zalas napisał: Używam nobby nic performance w drucie. Pod górę idą jak dzik, na zjazdach trochę gorzej, jak jest taka idealna gleba (nie za sucha nie za mokra) to fajnie nawet trzymają, ale jak już trochę przeschnie ziemia to nic nie trzymają a w błotku jeździ się jak na pontonie, niby trzyma ale bujasz sie od lewej do prawej strony ścieżki. Ostatnio na tych oponach, na mokrym asfalcie przy małej prędkości wywinąłem takiego orła, że mam teraz uszkodzony bark... Generalnie opona raczej do pobujania się po lesie dla rozrywki a nie do jakiegoś napierdzielania (no chyba, że ostro katujesz podjazdy). A i jeszcze jedno, mają miękką ściankę boczną więc łapią snakey jak opętane na niskim ciśnieniu. Odnośnik do komentarza
w0jta5 Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 W dniu 19.05.2018 o 01:06, Zalas napisał: Na Nobby Nic masz moją odpowiedź wyżej czyli tą: Zapoznałem się już wcześniej z Twoim wpisem i jak najbardziej biorę go pod uwagę. Z tym, że już prawie rok minął od wpisu i dopytuję, czy coś nie zmieniło się na rynku. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi