Skocz do zawartości

Czy było warto?

epineczek

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry rower. Mój Black 3 parę latek ma i właściwie została z niego tylko rama, która służy mi do dziś. Pomimo kompletnej przebudowy zakupu nie żałuje. Niemal wszystkie zdemontowane części posłużyły mi do tchnięcia drugiej młodości w kilka innych rowerów :) 

Jest to mój pierwszy taki rower.Lecz na rowerach mniej więcej się znam.Dla mnie jeździ  się bardzo dobrze amortyzator działa płynie blokada też. Przerzutki po wyregulowaniu poezja.Hamulce po dotarciu też  bardzo dobrze hamują.Narazie  mam go od 3 dni lecz bardzo przyjemnie mi się jeździ .Osprzęt za tą  kasę jest bardzo dobry i oogólnie polecam.Napisałem ten post ponieważ  chciałem się dowiedzieć czy nie popełniłem  dużego błędu .

Absolutnie nie popełniłeś! Ja swój egzemplarz kupiłem po wielu latach przerwy i właściwie nie wiedziałem czego od roweru oczekuje. Dobry zakup biorąc pod uwagę, że to Twoja pierwszy rower. Z czasem i z doświadczeniem będziesz bardziej obeznany i świadom oczekiwań względem roweru. W każdym razie rama podatna na ewentualne rasowanie wiec masz bazę do zbudowania roweru idealnie pod siebie. Ja swój przerabiałem 2 lata. Rower przede wszystkim ma podobać się Tobie, bo to Twoje pieniądze i Twój rower :)

Tak na marginesie. Dbaj o piasty. Ja niestety nie mam dobrych doświadczeń z JoyTech. Taniocha ale to moja subiektywna ocena. Jak coś się zacznie z nimi dziać bez wahania wymieniaj na nowe.

2 minuty temu, epineczek napisał:

Właśnie mam zamiar wymienić ma jakiś z Shimano ale narazie  są  nowe to nie kombinuje

Dbaj o luzy, smaruj regularnie, to posłużą dłużej...

Prawidłowo. Póki się kręcą nie ma sensu. Wymień dopiero jak się kompletnie rozsypią. Shimano nie, NovaTec tak i nie same piasty a gotowe koła. W ogólnym rachunku wychodzi lepiej niżeli zaplatanie na starych obręczach.

Edytowane przez Gość

Dlaczego mówicie, że już nie ma sensu. Zawsze można sprzedać rower i kupić inny. A co do roweru, to nie popełniłeś błędu. Hexagon to jest bardzo dobry rower, na dobrym osprzęcie. 

Edytowane przez BlackHawkPL