Niedobór magnezu Opublikowano 8 Października 2020 Autor Opublikowano 8 Października 2020 9 minut temu, Accent_Szaj napisał: Zrób zdjęcie jak podłączyłeś linkę i jak ją poprowadziłeś
Accent_Szaj Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) @Niedobór magnezu no bez jaj. Przecież ta linka jest w ogóle nie naciągnięta. Zdejmij rower ze stojaka,lub złap to w miejscu gdzie nie idą linki Edytowane 8 Października 2020 przez Accent_Szaj Autokorekta w telefonie
elmapeto Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 Jeśli przerzutkę ręcznie możesz przesuwać, linka jest odpowiednio założona, manetka jest ok i ciągnie linkę jak należy to nie ma już innej możliwości usterki. Chyba ,że nieodpowiednio założyłeś linkę w przerzutce (Za słaby naciąg lub nie dokręcona śrubka blokujaca).
Niedobór magnezu Opublikowano 9 Października 2020 Autor Opublikowano 9 Października 2020 20 godzin temu, Accent_Szaj napisał: @Niedobór magnezu no bez jaj. Przecież ta linka jest w ogóle nie naciągnięta. Zdejmij rower ze stojaka,lub złap to w miejscu gdzie nie idą linki Witam, naciągnełem linke lecz przerzutka nadal nie przerzuca. Jakby próbowała to zrobić ale nie może, trzeba ją wyregulować? Pozdrawiam
elmapeto Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 15 minut temu, Niedobór magnezu napisał: Witam, naciągnełem linke lecz przerzutka nadal nie przerzuca. Jakby próbowała to zrobić ale nie może, trzeba ją wyregulować? Pozdrawiam Może trzeba bardziej naciągnąć?
Accent_Szaj Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 18 minut temu, Niedobór magnezu napisał: trzeba ją wyregulować? Zanim przykręcisz linkę ,wkręcić baryłkę. Po czym przykręć linkę i wykręcając baryłkę naciągasz linkę. Ps.zrob zdjęcia jak wczoraj
Niedobór magnezu Opublikowano 9 Października 2020 Autor Opublikowano 9 Października 2020 7 minut temu, Accent_Szaj napisał: Zanim przykręcisz linkę ,wkręcić baryłkę. Po czym przykręć linkę i wykręcając baryłkę naciągasz linkę. Ps.zrob zdjęcia jak wczoraj
elmapeto Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 Co się dzieje gdy przy ustawieniu z pierwszego zdjęcia zmieniasz bieg manetką? Czujesz opór czy manetka przeskakuje , a linka stoi w miejscu? A może manetka przeskakuje, widać ruch linki ,a zmieniarka się nie rusza?
Niedobór magnezu Opublikowano 9 Października 2020 Autor Opublikowano 9 Października 2020 6 minut temu, elmapeto napisał: Co się dzieje gdy przy ustawieniu z pierwszego zdjęcia zmieniasz bieg manetką? Czujesz opór czy manetka przeskakuje , a linka stoi w miejscu? A może manetka przeskakuje, widać ruch linki ,a zmieniarka się nie rusza? Sprawdziłem teraz i niby już zmienia bieg ale z 7 na 6 nie może jakby przeskoczyć. Musze wyregulować czy co jest? Zmieniarka już się rusza normalnie
elmapeto Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 Moim zdaniem nadal źle naciągnięta linka. Najpierw trzeba ja porządnie ustawić, a dopiero potem regulacja.
Accent_Szaj Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 35 minut temu, Niedobór magnezu napisał: ale z 7 na 6 Czyli nie przerzuca na najmniejszych czy największych koronkach? W tylnej przerzutce masz 2 baryłki,przy manetce i przerzutce. Tu masz filmik.
Niedobór magnezu Opublikowano 9 Października 2020 Autor Opublikowano 9 Października 2020 11 minut temu, elmapeto napisał: Moim zdaniem nadal źle naciągnięta linka. Najpierw trzeba ja porządnie ustawić, a dopiero potem regulacja. Co masz na myśli porządnie ustawić? Przekręciłem śrubę maksymalnie w prawo a potem ją ściągnąłem śrubą do przerzutki 1 minutę temu, Accent_Szaj napisał: Czyli nie przerzuca na najmniejszych czy największych koronkach? W tylnej przerzutce masz 2 baryłki,przy manetce i przerzutce. Tu masz filmik. Na najmniejszych już zmienia ale na środku nie chce wskoczyć z 3 na 4 licząc od najmniejszej
Accent_Szaj Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 8 minut temu, Niedobór magnezu napisał: nie chce wskoczyć z 3 na 4 licz Ok. Jak klikasz pierwszy raz,to wskakuje od razu na większą,czy musisz parę razy kliknąć? @elmapeto damy radę Już zaczyna przerzucać,więc teraz już z górki 2
Niedobór magnezu Opublikowano 9 Października 2020 Autor Opublikowano 9 Października 2020 2 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Ok. Jak klikasz pierwszy raz,to wskakuje od razu na większą,czy musisz parę razy kliknąć? @elmapeto damy radę Już zaczyna przerzucać,więc teraz już z górki Z 3 na 4 manetka nie chce nawet pstryknąć. Przerzutka sie rusza czasami wbije na wyższą zębatke ale potem znowu spada na tą na której była
Accent_Szaj Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 12 minut temu, Niedobór magnezu napisał: nie chce nawet pstryknąć To masz za bardzo skręconą śrubkę L 1
zenobek Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 58 minut temu, elmapeto napisał: Poddaje się. Tu pewnie pomoże, nawet słaby, serwis. Sorry, ale kreaywność niektórych rowerzystów jest taka, że nie tylko ty @elmapeto poddajesz się... 1
Niedobór magnezu Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 21 godzin temu, Accent_Szaj napisał: To masz za bardzo skręconą śrubkę 21 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Odkręciłem ją lekko kilka razy i nadal nic. Nie chce pstryknąć ani wskoczyć z 3 na 4
elmapeto Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Widzę, że walka trwa. Jakiś postęp? 1
Niedobór magnezu Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 10 minut temu, elmapeto napisał: Widzę, że walka trwa. Jakiś postęp? Nie do końca. Nadal na mneijsze przełożenia nie przerzuca
Accent_Szaj Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) 16 godzin temu, Niedobór magnezu napisał: Nie do końca No to chyba wiem coś zrobił Nie zluzowałeś manetki na 8 bieg. Odkręć linkę i ciągnąć za nią kliknij Max liczbę razy i dopiero naciagnij i zakręć linkę Edytowane 11 Października 2020 przez Accent_Szaj 1
Niedobór magnezu Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 28 minut temu, Accent_Szaj napisał: No to chyba wiem coś zrobił Nie zluzowałeś manetki na 8 bieg. Odkręć linkę i ciągnąć za nią kliknij Max liczbę razy i dopiero naciafnij i zakręć linkę O w pyte sensowane teoria wypróbuję haha
Niedobór magnezu Opublikowano 11 Października 2020 Autor Opublikowano 11 Października 2020 14 godzin temu, Accent_Szaj napisał: No to chyba wiem coś zrobił Nie zluzowałeś manetki na 8 bieg. Odkręć linkę i ciągnąć za nią kliknij Max liczbę razy i dopiero naciafnij i zakręć linkę Dzięki za wszelką pomoc. Zrobiłem tak jak napisałeś i zmienia już przełożenia poprawnie :D.
Accent_Szaj Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 21:38, zenobek napisał: nie tylko ty @elmapeto poddajesz się... 16 godzin temu, elmapeto napisał: Jakiś postęp? Udało się 3 minuty temu, Niedobór magnezu napisał: zmienia już przełożenia poprawnie :D. No i wojna wygrana Gratulacje 5 minut temu, Niedobór magnezu napisał: Dzięki za wszelką pomoc Nie ma problemu.Super że się udało
Rekomendowane odpowiedzi