Skocz do zawartości

[grupa] Sram NX Eagle

Maniuś24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam rower Kellys Spider 10 (rocznik 2019) . Jako ,że po roku intensywnej eksploatacji oryginalnie zamontowany napęd nadaje się w zasadzie do kosza :P Chciałbym poczynić delikatny upgrade sprzętu... Wrzucić coś znacznie wyższej klasy (póki co nie planuje zmiany roweru na inny) Wiecie może ,czy ten zestaw  

https://allegro.pl/oferta/sram-nx-eagle-dub-175mm-32t-grupa-osprzetu-9401277622

będzie pasować do mojej ramy? Może głupie pytanie i zostane zlinczowany , ale chciałbym się mimo wszystko upewnić przed zakupem. Wielkim znawcą nie jestem. Mam do was jeszcze jedno zapytanie ;)  Czy do ramy przypasuje tylna piasta 115 mm ? Gdzieś wyczytałem ,że nie do wszystkich ram rowerowych takie piasty da się dopasować. Niestety nie znalazłem w sieci informacji ,czy ta rama taką piaste przyjmie :P

Z góry dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam!!!

Opublikowano
2 godziny temu, Maniuś24 napisał:

zostane zlinczowany

No właśnie ;) .Dlaczego dałeś pytanie o napęd w tej kategorii,zamiast w dedykowanej napędom ?

Czy do ramy przypasuje tylna piasta 115 mm ?

Jak to piasta 115mm?

pasować do mojej ramy?

Raczej powinien,tylko będziesz musiał dokupić wkład supportu

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Accent_Szaj napisał:

No właśnie ;) .Dlaczego dałeś pytanie o napęd w tej kategorii,zamiast w dedykowanej napędom ?

Jak to piasta 115mm?

Raczej powinien,tylko będziesz musiał dokupić wkład supportu

No właśnie zauważyłem ,że zły dział :/

Z tą piastą 115 mm... To drobny błąd z mojej strony 😛 Chodziło mi o sztywną oś z tyłu. Właśnie gdzieś kiedyś czytałem ,że w niektórych ramach nie da się tego zrobić. Nie wiem na ile to prawda. Dlatego ,miałem nadzieję że może ktoś miał do czynienia z tego rodzaju ramą i wie czy sztywna oś podejdzie. Przeplecenie koła pod właściwą piastę raczej nie stanowi problemu . Tak myślę. :)

Edytowane przez Maniuś24
Opublikowano
9 minut temu, Maniuś24 napisał:

sztywną oś z tyłu

Spider 10 nie ma sztywnej osi i takiej nie wsadzisz.

Opublikowano

Moze o 10mm mu chodzi. To fakt da sie ale wymiar 115 nie istnieje. 135x10mm jeśli juz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

cześć wszystkim, posiadam Treka x-caliber 7 i planuje zimane napędu i pytanie czy wejdzie mi kaseta 12 lub 11 rzędowa na obecny bebenek 9 rzędowy?

Opublikowano

11 wejdzie. 12 że SRAM i Shimano nie, ale powinna podejść 12 rzędowa SUNRACE 11-51. 

Opublikowano

a czym się rózni kaseta 12s srama od sunrace?

czytałem że budową sie nie różnią

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam na MTB Cannondanle Fsi Carbon 5 z 2019 i ostatnio zmienilem na tarcze oval 32t mam grupe Sram NX 1x12 i pytanko mam takie szukam pomiaru mocy do mtb do srama dzieki i pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka