Eisteufel Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam! Mam problem z ww piastą. Problem polega na tym, że pedałując, w ogóle się nie zazębia, przy pedałowaniu słychać zgrzyt i tyle. Stało się to podczas podjazdu, pierw zauważyłem, że gdy przestaje pedałować to wciąga mi łańcuch. Postanowiłem więc wrócić do domu ale niestety w połowie drogi piasta w ogóle odmówiła posłuszeństwa. Czy da się to naprawić tanim kosztem, czy trzeba wymieniać całą piaste? Przebieg piasty i całego roweru to 600km, czyszczony około co 30-50km, napęd myty i oliwiony co tydzień. Na szczęście w piątek zamówiłem koła DT Swiss, mam nadzieje, że piasty 240s będą bez problemowe.
specialized34 Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Sprawdź zapadki Bębenek i zobaczysz co się uszkodzilo i wtedy się dowiesz czy warto a koła dt 240s to klasa sama w sobie sam posiadam i jestem mega zadowolony Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
Eisteufel Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 Przed chwilą, specialized34 napisał: Sprawdź zapadki Bębenek i zobaczysz co się uszkodzilo i wtedy się dowiesz czy warto a koła dt 240s to klasa sama w sobie sam posiadam i jestem mega zadowolony Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka Pierw musze zdjąć kasete? Nie mam niestety narzędzi, miałem zamiar kupić w tym tyg
specialized34 Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 No to pierwszy klucz do kasety i bacik i sprawdzaj a jak już ale możliwe że Bębenek lub zapadki padły Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
Fenthin Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Czym myłeś napęd? Skoro piszesz, że nie masz narzędzi do zdjęcia kasety, rozumiem, że czyściłeś ją założoną na bębenek?
Eisteufel Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) 27 minut temu, Fenthin napisał: Czym myłeś napęd? Skoro piszesz, że nie masz narzędzi do zdjęcia kasety, rozumiem, że czyściłeś ją założoną na bębenek? Woda, potem wycieram do sucha, potem odtłuszczacz, wycieram do sucha, lubrykant, wycieram żeby się nie kleiło. kasete czyściłem założoną na bębenek rower myje pod prysznicem, więc to raczej nie wina wody pod ciśnieniem Edytowane 17 Lipca 2017 przez Eisteufel
Eisteufel Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 2 minuty temu, Fenthin napisał: Odtłuszczacz, czyli? Wd-40 bike degreaser
Eisteufel Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Opublikowano 18 Lipca 2017 Ok, rozkręciłem bębenek, łożyska były rozsypne luzem i jedna chudziutka podkładka była zmielona w drobny złom. Moja piasta to Shimano M-475, bębenek do niej jest przeznaczony do 8-9biegowych kaset, ja miałem tutaj zamontowane 10biegów, czy to błąd producenta czy jak? Mam kupić taki sam czy inny przeznaczony do 10 biegów?
Gość Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Bębenek nowy to koszt około 40zł. Szkoda się babrać z naprawą jego za takie pieniądze. Bębenki 8,9 są tej samej szerokości jak pod kasety 10tki. Nie jest to żaden błąd producenta.
Eisteufel Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Opublikowano 18 Lipca 2017 32 minuty temu, SpiderMAN napisał: Bębenek nowy to koszt około 40zł. Szkoda się babrać z naprawą jego za takie pieniądze. Bębenki 8,9 są tej samej szerokości jak pod kasety 10tki. Nie jest to żaden błąd producenta. Już zamówiłem nowy:) ponadto wysłali moje koła dt swiss więc będe miał dwa komplety może jeden przerobie na "szosowy"?
Gość Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Już zamówiłem nowy:) ponadto wysłali moje koła dt swiss więc będe miał dwa komplety może jeden przerobie na "szosowy"?To jest także dobry pomysł. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi