KysiuPL Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Cześć Wszystkim! Zakupiłem przez internet koło z prądnicą, które moim zdaniem wydaje się być uszkodzone. Mianowicie chodzi o miejsce łączenia obręczy - nie jest ono zespawane/zgrzane na całym swoim przekroju jak w dotychczas posiadanych przeze mnie kołach, lecz tylko w miejscach, gdzie obręcz styka się z klockami hamulcowymi oraz dętką. Zdjęcie (kiepskie, ale tylko pod światło widać tą szczelinę): https://drive.google.com/file/d/0B2C2LHm9oxHuSUl4SEF5bUFTd2ExLXpEZmRLbXBDaUloTE1Z/view Odważyłby się ktoś wsiadać na rower z taką obręczą? Jest to normalne w niektórych obręczach, czy jest to wada fabryczna zagrażająca bezpieczeństwu?
Gość Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Na moje oko, to obręcz jest na najlepszej drodze do strzelenia. Ja bym jednak wolała zdrowe zęby niż jazdę na tej obręczy.
Zalas Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 koło jest uszkodzone bezapelacyjnie. wymiana/reklamacja albo odkładaj hajsy na dentystę 1
KysiuPL Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedzi :-). Tak właśnie myślałem, ale wolałem się upewnić. Będę próbował zwrócić.
Gość Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zwracaj bezapelacyjnie obręcz jest wadliwa.
artfal Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 @KysiuPL tak z ciekawości jakiej firmy jest ta obręcz ?
KysiuPL Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 @artfal Nie wiem. Na obręczy nie ma żadnej informacji na ten temat, sprzedawca także nie podał informacji o producencie tego bubla. Wiem tylko tyle co napisane na olx: link Skusiła mnie atrakcyjna cena jak na koło z prądnicą, no i się przejechałem...
artfal Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Masz kolego nauczkę, że warto dopłacić parę PLN'ów
Rekomendowane odpowiedzi