Gość Opublikowano 26 Września 2020 Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Cześć wszystkim. Od zawsze lubiłem modelarstwo i majsterkowanie itp. wiec postanowiłem ze zrobić rowerek biegowy dla mojego malucha Zaczęło się od rysunku 2d i głównych wymiarów. Potem żeby to sobie lepiej zwizualizować zrobilem tez 3d Zrobiłem szablony z tak zwanej placówki a następnie wyciąłem wszystko frezarką ze sklejki. Rama z 15 reszta z 12. Dziś wyciąłem elementy. Wiec to co na zdjęciach to tak na szybko złożone żeby sprawdzić czy wszystko pasuje. Jeszcze troche pracy przede mną Edytowane 26 Września 2020 przez Gość
Gość Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 13 godzin temu, zibi_j1 napisał: Ty jesteś wariat super wyszło Dzięki 2 godziny temu, elmapeto napisał: Kawał dobrej roboty. Super! Dzięki 7 minut temu, piter614 napisał: Sam na nim nie siadaj 😁 Hehe chyba nic by z niego nie zostało. Jeszcze mój prototyp musi przejść najtrudniejsze testy terenowe, przeprowadzane przez małego ridera
Accent_Szaj Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 16 godzin temu, Kruup napisał: Jeszcze troche pracy przede mną I zaraz zaczną się rozkminki,jaki tam wejdzie damper? Szacun Tytuł "Super Tata" jest twój
Gość Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: I zaraz zaczną się rozkminki,jaki tam wejdzie damper? Szacun Tytuł "Super Tata" jest twój Naklejki muszę ogarnąć jakieś, fox 40 hehe
Accent_Szaj Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 12 minut temu, Kruup napisał: fox 40 hehe Haha, patrząc na zdjecie profilowe,to młody już fullface ma
zenobek Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) Nie wiem dlaczego ale najbardziej podoba mi się tylny błotnik. Całość Super! Czym wycinałeś te zmyślne kształty? A tak btw temat jest w niewłaściwym podforum; to nie jest żadne druciarstwo! To sztuka najwyższego lotu! Edytowane 27 Września 2020 przez zenobek
Gość Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Godzinę temu, zenobek napisał: Nie wiem dlaczego ale najbardziej podoba mi się tylny błotnik. Całość Super! Czym wycinałeś te zmyślne kształty? A tak btw temat jest w niewłaściwym podforum; to nie jest żadne druciarstwo! To sztuka najwyższego lotu! Wycinałem wszystko frezarką. Tak jak pisałem wyżej. Najpierw przygotowałem sobie szablony, potem frezarką z frezem prostym z łożyskiem. Dzięki temu nie ma zadr i wszystko ma kat 90 stopni. Wyrzynarką nie da sie tego uzyskać.
zenobek Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 6 minut temu, Kruup napisał: potem frezarką z frezem prostym z łożyskiem No dobra. Ale frezarka frezarce nie jest równa. Zwykłą ręczną czy jakąś CNC?
Gość Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 4 minuty temu, zenobek napisał: No dobra. Ale frezarka frezarce nie jest równa. Zwykłą ręczną czy jakąś CNC? No skoro zrobiłem szablony i użyłem frezu z łożyskiem to chyba wiadomo że użyłem zwykłej ręcznej frezarki. Frezarka budżetowa Einhell za 200 zl. Do CNC bym takich rzeczy nie potrzebował.
zenobek Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 23 minuty temu, Kruup napisał: No skoro zrobiłem szablony i użyłem frezu Nie każdy posługuje się na codzień frezarką
Gość Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 6 minut temu, zenobek napisał: Nie każdy posługuje się na codzień frezarką Też racja... Jakoś z góry założyłem że każdy od razu wie o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi