Skocz do zawartości

Problem z pozycja na siodełku.

Piotrek89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z pozycja na siodełku, w czasie jazdy tyłek ucieka mi do przodu wiec pozycja jest taka ze opiera się ciężar na nosie siodełka, czy przesunąć siodełko do przodu? czy inaczej mogę temu zaradzić ?:)

Opublikowano

Masz profilowane siodełko? Jeśli płaskie to być może masz za mocno opuszczone na nosie. 

Opublikowano

Pokaż rzut na cały rower żeby było widać kat pochylenia

W ciemno obstawiałbym da mocno pochylone siodło.

Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek89 napisał:

w czasie jazdy tyłek ucieka mi do przodu wiec pozycja jest taka ze opiera się ciężar na nosie siodełka,

Masz zły kąt,ale niezbyt jasno napisałeś w którą stronę.Na zdjęciu wygląda jakby było prosto

Powinien być delikatnie opuszczony do przodu,ale nie za bardzo,bo za duży ciężar będzie na nadgarstkach.

Tu masz filmik

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Piotrek89 napisał:

tak jest teraz ustawione 

120193366_373927773635822_5965250534001234099_n.jpg

Na zdjęciu jast poziomo.? Wydaje mi się, że pozycja na rowerze jest zbyt rozciągnięta - za długi mostek, za bardzo odsunięte  do tyłu siodło. Przydałaby się fotka pozycji na rowerze. Efekt może być właśnie taki, że dupsko próbuje się przysunąć bliżej kiery - do przodu.

A czy na pewno nie jest sztyca za bardzo wysunięta? Siodło zbyt wysoko? Też może być efekt ucieczki ciała do przodu.

Edytowane przez zenobek
Opublikowano

WYELIMINOWAŁEM przesuwanie sie tyłka to teraz ból plecow w dolnej części kręgosłupa doszedł ;/ rama l/m na 178cm wzrostu

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej , podpinam się. Wyeliminowałes może ten ból w plecach ?