Skocz do zawartości

Spawanie pęknięcia ramy aluminiowej. Czy warto ryzykować zakup?

Igor3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zastanawiałem się nad zakupem roweru używanego i na jednym z portalów aukcyjnych znalazłem rower na bardzo fajnym osprzęcie. Jest jednak 1 mankament: Rower ten posiadał 2 pęknięcia, które były spawane.

Zastanawiałem się czy warto byłoby kupić taki rowe.

Opublikowano

Za żadne skarby bym nie kupił. Pęknięcia ramy dla mnie są dyskwalifikacją roweru. Ale to tylko moje zdanie....

Opublikowano

Gdzie te pęknięcia ?? Generalnie też bym sobie darował. Lepiej dołożyć i kupić rower "pełnowartościowy". Nie wiadomo jaki paprok to spawał i na pewno po spawaniu termicznie nie odpuszczał ramy.

Opublikowano

Rama warta tyle co złom, wiec jedynie reszta cześci ma jakaś wartość. Napewno bym nie zapłacił jak za kompletny rower.

Opublikowano

Hmm rama dwa razy po strzale i ktokolwiek chce to kupić... Ta rama nawet nie jest w cenie złomu bo za złom coś się dostanie i wyjdzie na + Tutaj jest ryzyko, że strzeli znowu i na przykład trzeba będzie robić przekładkę. To są koszty czyli mamy ramę na minusie, reszta szpeja używana czyli koszt zakupu powinien być baardzo niski. 

Opublikowano

Dziękuje wam za odpowiedzi (Ja nie jestem zbytnio biegły w takich rzeczach) a i dziękuje wszystkim któży wyrazili zdanie

Opublikowano
16 minut temu, PrzeLuka napisał:

wiec jedynie reszta cześci ma jakaś wartość

@PrzeLuka! Obawiam się, że cała reszta też ma wartość bliską cenie złomu. ;) Patrząc na te opony, wyobrażam sobie jak zajechana jest cała reszta....

xD

Opublikowano

Ten spawacz się nawet nie starał. Sprzedawca,widać też ma Wy...bane.

W życiu!

Opublikowano

Kolega jakiś czas kupił Mondrakera full ze spawaną ramą. Ciut pojeździł i strzeliła znowu. Ja bym w to nie wchodził.

Wysłane z Tapatalk