Skocz do zawartości

Mix grup w koronkach kasety, czy to bedzie działać?

neverBF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie...nowy lancuch nie dogadal sie z koronkami 16-14 i 12. Nie potrafie dorwac nowego kompletu, cala kasete mozna kupic za 230, za 60zl znalazlem 16 i 12. Domyslam sie, ze poza ta grupa zebatka moze byc wykonana troche inaczej jesli chodzi o naciecia i orowadzenie lancucha przy zmianie przelozenia. Czy probowac jakas nizszej grupy 14 na 9 lub 8 rzedow, czy kupowac cala kasete? Troche słabo, bo idea wymiany koronek byla calkiem sluszna....ale naped mam już niemodny

Opublikowano

Jak już piszesz to umieszczaj informację o modelu kasety itp. Szybciej będzie można pomóc. Można zapodać z grup niższych ale musi być tyle samo rzędów  np do XT pasują z LX  , Deorki  , XTR itp .

Opublikowano

Prowadziłem kiedyś rozmowę z ogarniętą osobą na temat wymiany koronek w kasecie na inne. Są różnice w nacięciach i czasami to działa a czasami nie. Generalnie loteria. Dobre zaopatrzenie w różne koronki ma sklep rowerplus. Zobacz tam czy nie mają do Twojej.

Opublikowano

Hej, z tego wszystkiego zapomnialem... Chodzilo mino xt 760. Znalazlem pojedyncze tryby w internetach, juz zamówiłem. Generalnie zastanawialem sie wlasnie jak wyglada sprawa mixu grup, bo wydaje mi sie, ze inaczej profilowane moga byc zeby lub powierzchnie boczne zebatek.

Swoją drogą, dostepnosc tego typu sprzetu eksploatacyjnego jest coraz gorsza, niestety...moj rower to juz oldschool

Opublikowano

Zgadza się, bukiety wychodzą idealne i spełniają swoją funkcję w 100%. :)

Jeżeli chodzi o problem na koronkach, to te zawsze można odpowiednio dostosować dremelem.

Koronki oczywiście można miksować, ważne by miały tą sama grubość.

Frazy:

Mają poprawić kulturę zmiany, ale szczerze? Jak dla mnie to wcale mogło by ich tam nie być.

Pisanie, że frezy w innym miejscu, bo koronka z innej kasety i że coś się opóźnia przy zmianie przełożenia itd, to czyste teoretyzowanie. Powiedzmy, ze te są umowne jak bieżnik w oponach szosowych.

• Lubię to! 1