Igi777 Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Witajcie Jestem nowy na forum dlatego przepraszam odgórnie za niedociągnięcia w wypowiedzi, ale przechodząc do problemu. Remontuje stary rower mojego taty na prezent dla niego, ogólnie nic nie pozostaje starego poza ramą i widelcem. Szerokość musy suportu to 68mm. Chciałem wstawić do niego napęd 1x11 SLX M7000, ale tutaj pojawił się problem z linią łańcucha ponieważ szerokość tylnej piasty to 135mm gdzie linia łańcucha wypada mniej więcej na 45mm (z tego co wyczytałem) a linia łańcucha na korbie SLX to 50mm. Nigdzie nie znalazłem ile offsetu ma oryginalna zębatka SLX, ale znalazłem taką zębatkę z 2mm offsetem https://www.superstarcomponents.com/en/raptor-chainring-96bcd-asymetric--narrow-wide.htm Pytanie jest następujące, czy ta rozbieżność w lini łańcucha nie spowoduje, że nie będę w stanie wrzucić największej zębatki z tyłu (46z), albo że łańcuch będzie spadał? Edytowane 22 Września 2020 przez Igi777
vdcmike Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Linia 50mm jak w m6/7/8/9000 będzie dobra. Jeśli to stary rower to IMHO lepiej doprowadzić do używalności to co tam jest wymieniając ew. zużyte komponenty. Jak koniecznie chcesz nowy napęd to lepiej korbę jakiegoś SX/Nxa za małe pieniądze i do niego chuńską tarczę z offsetem 3mm (będzie linia 49). 135mm to klasyczny, powszechnie jeszcze używana dzisiaj dł. montażowa piasty. Przerzutkę brałbym m5100, kasetę sunrace ms8, manetkę jakąkolwiek sh 11s. Edytowane 22 Września 2020 przez vdcmike
PiotrekGT Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 10 godzin temu, vdcmike napisał: korbę jakiegoś SX/Nxa za małe pieniądze i do niego chuńską tarczę z offsetem 3mm (będzie linia 49). Offset 6mm*
Rekomendowane odpowiedzi