Skocz do zawartości

Lampka tył mocna do jazdy dziennej podsiodłowa

PanMarcinPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ok1,5 godziny, ale na razie tylko z czujnikiem hamowania i przy temp. 5 stopni,
1,5h?
Przecież to ją eliminuje z jakiegokolwiek użytku. A szkoda bo zapowiadała się spoko

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hej, a jaka mała lampka tańsza od Bontragera flare, z montażem na torebkę podsiodłową (mocowanie takie jak do VIOO CLIP). 

Do jazdy w dzien i w nocy (min 15h świecenia byłoby fajnie).

Niestety nie widzę osobiście za bardzo alternatyw, ale boli wydanie 250zł na migacza 

Opublikowano
1 godzinę temu, sok_z_zuka napisał:

hej, a jaka mała lampka tańsza od Bontragera flare, z montażem na torebkę podsiodłową (mocowanie takie jak do VIOO CLIP). 

Do jazdy w dzien i w nocy (min 15h świecenia byłoby fajnie).

Niestety nie widzę osobiście za bardzo alternatyw, ale boli wydanie 250zł na migacza 

Opublikowano

Te światła stop słabo działają w tych chińskich lampkach. Przerobiłem dwie różne i stop zapala się przy ruszaniu z miejsca, na zakrętach, na wybojach. Następna kwestia to jasność. Do jazdy w nocy jest wystarczająca. Natomiast w dzień świeci za słabo. Producent deklaruje nawet sporo lumenów co w teorii powinno być wystarczające. W rzeczywistości są takie tylko w trybie "hamowania".

Co do Flare od Bontragera, jest też wersja City, ciut tańsza: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/akcesoria-do-rowerów/lampki-rowerowe/tylne-światła-rowerowe/tylna-lampka-rowerowa-bontrager-flare-r-city/p/14241/

Miałem okazję porównywać obie w sklepie (RT i City) i City świeci wg. mnie wystarczająco mocno a jednocześnie trochę szerzej od RT.

Opublikowano

Ja polecam MagicShine RN120. Świeci jak flare RT, porównywałem. Ma czujnik stopu, który można wyłączyć, u nas cena ok półtora stówki, na Ali za stówkę z kuponami ściągniesz. Widoczna konkretnie w dzień, realnie 80 lumenów, bateria bardzo długo działa, montaż na sztycę lub pod siodełko obydwa w komplecie.

Jest jeszcze Giant TL 100 ale na żywo z nią styczności nie miałem.

Opublikowano

Oo dzięki!

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

A może Lezyne Strip Drive Alert 300 Pro? Świeci bardzo mocno.

Edytowane przez pablo.k
  • Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 9.06.2021 o 16:20, pablo.k napisał:

Lezyne Strip Drive Alert 300 Pro

Mam taką i jest rewelacja. Odkąd ją mam, nie było sytuacji że auto przejechało obok mnie na żyletę :) Na 300 lm jest petarda.

• Lubię to! 1
Opublikowano
A może Lezyne Strip Drive Alert 300 Pro? Świeci bardzo mocno.
Dzięki. Zobaczę czy mi się iesci pod torebkę i będzie petarda :D

Opublikowano
W dniu 10.06.2021 o 22:12, sok_z_zuka napisał:

Dzięki. Zobaczę czy mi się iesci pod torebkę i będzie petarda :D

Zwróć uwagę na jedną cechę - czy lampka umożliwia świecenie w czasie ładowania. to sie nazywa pass -through chyba, spora część lampek tego nie ma. 

Ja mam jakąś lampkę no-name za 40-50 zł, świeci całkiem mocno w najwyższym trybie, a dzięki powerbankowi 20.000 w sakwie właściwie jest czas pracy jest nieograniczony w żaden sposób.

Opublikowano
4 minuty temu, tygrysek napisał:

a mam jakąś lampkę no-name za 40-50 zł, świeci całkiem mocno w najwyższym trybie, a dzięki powerbankowi 20.000 w sakwie właściwie jest czas pracy jest nieograniczony w żaden sposób.

Przy przedniej lampce pełna zgoda, ale do tylnej lampki ? Raczej zbędne :) 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.06.2021 o 15:44, kafarek96 napisał:

Przy przedniej lampce pełna zgoda, ale do tylnej lampki ? Raczej zbędne :) 

Ja jeżdze długie trasy bywa że od 9 do 21, zawsze mam włączone światło. Czasem wyprawy po 2-3 dni z namiotem gdzie nie bardzo jest jak ładować bo nie ma gniazdek.

Tym co mi najczęściej przeszkadza w oświetleniu rowerowym jest to, ze trzeba kontrolować poziom naładowania i bywa że oświetlenie zdycha w najgorszym momencie. Patrzyłem że są fajne lampki które oferuja długi czas świecenia i dobrą jasnośc, ale ich cena to połowa wartości mojej tribanka. :)

Ale zgoda, ze przy innym sposobie jazdy, to nie jest rzecz niezbędna.

Edytowane przez tygrysek
Opublikowano
1 godzinę temu, tygrysek napisał:

Ja jeżdze długie trasy bywa że od 9 do 21, zawsze mam włączone światło. Czasem wyprawy po 2-3 dni z namiotem gdzie nie bardzo jest jak ładować bo nie ma gniazdek.

Jak ostatnio jechałem wyprawę to właśnie miaem tryb economy na 53h, co prawda gdy potrzebowałem mocniejszego światła przełączałem miedzy trybami. Ma ona lampke która pokazuje % naładowania. 100-75; 75-25 i ponizej 25% to w zupełności wystarcza. A po jeździe ładowanie z powerbanka (30 000 mAh) wszystkie urządzenia i starcza :) Kwestia zaplanowania i dopasowania pod siebie sprzętu. Jedyna lampka wg mnie która może konkurować z nią to bontrager flare no i garmin varia 515 ale to juz inna półka - the top of the top :)