Skocz do zawartości

Manetki deore sl-m6000 tylko 8 biegów

Bulas86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem rower na osprzecie deore manetki sl-m6000 ale jest problem przełączaja tylko 8 razy a kasetę mam 10 rzędową sprawdzałem specyfikację manetka powinna 10 przerzucać ktoś może wie w czym tkwi problem? 

Opublikowano
2 godziny temu, Bulas86 napisał:

problem przełączaja tylko 8 razy

Odkręć linkę i policz. Jak kliknie 10 razy,to masz za bardzo skręcone śrubki L i H

• Lubię to! 1
Opublikowano
23 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Odkręć linkę i policz. Jak kliknie 10 razy,to masz za bardzo skręcone śrubki L i H

A może być też za bardzo naciągnięta linka? 

Górna zębatka wchodzi dobrze dolna nie wchodzi wcale i gdzieś na środku przeskakuje o 2

Opublikowano
46 minut temu, Bulas86 napisał:

za bardzo naciągnięta linka? 

Może być. Jak zdejmiesz linkę,to od razu bedziesz wiedział. 

Opublikowano

Od 2 godzin siedzę kręcę tymi śrubami dwiema i barylkowa i efekt ciągle taki sam jak wchodzi góra nie wchodzi dół i na odwrót 

Sprawa sie rozwiazala jakiś gamoń w sklepie źle zamontował linkę dopiero teraz zauważyłem ze jest na odwrót włożona zmieniłem stronę i od razu wszytsko działa 😁 dzięki za pomoc. 

Opublikowano
3 godziny temu, Bulas86 napisał:

jakiś gamoń w sklepie źle zamontował linkę

Haha,klasyka :D. Sprawdź lepiej czy z hamulcami wszystko jest OK xD 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Hamulce spoko przynajmniej tak mi sie wydaje bo zawsze jeździłem na v brakach teraz tarczowe olejówki ale wygoda i jakość chamowania na + dla tarczówek jeszcze tylko amor mi trochę spokuj nie daje bo rock shox xc 30 powinien mieć rebound u dolu prawej goleni a u mnie go brak nie wiem moze to taka wersja bieda edyszyn