Skocz do zawartości

KOSZYK TOPEAK MODULA CAGE EX

kondziukls

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy ma ktoś taki pojemnik na bidon i na prawdę jest warto go kupić między innymi poprzez regulacje ?o.O 

KOSZYK TOPEAK MODULA CAGE EX

Edytowane przez kondziukls
Opublikowano
6 minut temu, kondziukls napisał:

TOPEAK MODULA CAGE EX

mam go ale ogólnie nie jest to żadna rewelacja. Bidon niby się trzyma na wstrząsach ale niepewnie, po za tym, koszyk nie jest w stanie utrzymać "dłuższych" butelek. Osobiście nie polecam, chyba, że rzeczywiście często korzystasz z małych buteleczek z węższą średnicą niż bidon, w przeciwnym wypadku polecam zwykły alu koszyk, bo i bidon wejdzie i butla 1,5 litra na dłuższe wycieczki ;) i pewniej jest

• Pomógł 2
Opublikowano

Dzięki ! Głównie o to mi chodziło czy sprawuje się na trochę dłuższych butelkach , jeszcze raz wielkie dzięki

Opublikowano

Również tak jak iza polecam aluminiowe koszyki trzymają one nie tylko duże butelki ale i w razie potrzeby lekko doginając do kształtu świetnie trzymają moje termosy ceny takich koszyczków to czasem nawet mniej niż 10 PLN

00000000000000kosz.png

• Pomógł 2
Opublikowano

Polecam koszyk ACCENT CALLISTO https://rower.com.pl/accent-callisto-carbon-koszyk-na-bidon-czarny-509777 Mam go i jest bardzo elastyczny, rozwiera się do szerszych bidonów także wszystkie bidony trzyma dobrze. Na dodatek jest bardzo lekki. Kiedyś kosztował prawie 2 x tyle co teraz więc warto. Także jego konstrukcja pozwala łatwo wsadzać bidon w ramach mniejszych oraz z mocno opadającą górną rurą ramy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem że trochę późno, ale może komu innemu moja wypowiedź się przyda. A więc, ja polecam TOPEAK MODULA CAGE EX. Mam taki (tylko że w białym kolorze) i kupiłem go głownie dlatego że jest regulowany. Bidonów nie uzywam, raczej kupuje wode lub napoje w malych butelkach, czasem jakiegoś radlerka ^_^ Dostosowuje rozmiar i trzyma pewnie (najpierw wsadzam butelke i na niej dosc ciasno zaciskam).

Opublikowano

Tak @Puncu. Minie osobiście wkurzał ten dzyndelek na końcu podstawy bo wszystkie butelki mi się na nim bujały i wypadały z koszyka. Tak więc upitoliłam ten dzyndzel brzeszczotem i jest spoko ale drugi raz bym tego koszyka nie kupił. Poniżej profesjonalna grafika przedstawiająca problem. Jedyne co mieściło się tam idealnie to bidon 330ml.

koszyk-na-napoje-topeak-modula-cage-ex.thumb.jpg.4d91baf1630914d6439c20b448229cc4.jpg