Skocz do zawartości

Jaki wybrać trenażer?

barti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jescze pytanie odnośnie ELITE Suito. Używa ktoś? Przemyślałem sprawę na spokojnie i nie wiem czy jest sens w moim przypadku kupować lepszy trenażer. Zwyczajnie nie wiem czy wykorzystam jego możliwości. raczej jestem zdania, że tak nie będzie. Na rowerze jeżdżę bardzo dużo ale przygoda z kolarstwem szosowym zacząłem dopiero w tym roku. Jeżdżę dużo ale jeszcze nigdy nie byłem w górach. Trenażer ma w sumie służyć tylko do kręcenia i poznania obciążeń jaie są w górach ;)

Nie wiem czy ELITE Suito nie będzie najlepszym wyborem i stosunkiem ceny do jakośći :)

Opublikowano
Mam jescze pytanie odnośnie ELITE Suito. Używa ktoś? Przemyślałem sprawę na spokojnie i nie wiem czy jest sens w moim przypadku kupować lepszy trenażer. Zwyczajnie nie wiem czy wykorzystam jego możliwości. raczej jestem zdania, że tak nie będzie. Na rowerze jeżdżę bardzo dużo ale przygoda z kolarstwem szosowym zacząłem dopiero w tym roku. Jeżdżę dużo ale jeszcze nigdy nie byłem w górach. Trenażer ma w sumie służyć tylko do kręcenia i poznania obciążeń jaie są w górach
Nie wiem czy ELITE Suito nie będzie najlepszym wyborem i stosunkiem ceny do jakośći
Może tak być. Poszukaj Zwift Forum Polska na Facebooku. Tam się dowiesz najwięcej o trenażerach
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Na początku może nie wykorzystasz  ale pamiętaj w miarę jedzenia apetyt rośnie . Po co potem żałować ,że mogło się ciut lepszy kupić.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Byłem w sklepie przetestować Elite Suito i powiem wam w zupełności mi wystarczy. Trenażer już zakupiony

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to! 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

To ja się podepnę żeby nie zakładać nowego tematu. Stoję przed wyborem Direto XR lub KICKR Core. Zgłupiałem haha Elite wychodzi niby lepiej na papierze, ale jakoś Core mi się bardziej podoba no i jest cichszy. Czy te parametry Elita są realnie do wykorzystania? 

Opublikowano

Realnie parametry XR jak nie jesteś koksem z FTP na poziomie minimum 6 to nie wykorzystasz  😁.

Opublikowano

Nie patrz na cyferki, nawet nie zbliżysz się do tych wartości ;)

Tak realnie to liczy się tylko to jak dana firma podchodzi do posprzedażowej obsługi klienta. Dobry serwis to podstawa bo sprzęty wszystkich marek bywają zawodne.

Opublikowano

Z tego co do tej pory przeczytałem to Wahoo podobno tutaj wygrywa

Opublikowano

Elite też ma świetną obsługę. Wystarczy tylko kontaktować się bezpośrednio z nimi a nie z miejscem zakupu.

Opublikowano
5 godzin temu, pecio napisał:

Realnie parametry XR jak nie jesteś koksem z FTP na poziomie minimum 6 to nie wykorzystasz  😁.

To samo można napisać w przypadku Wahoo. To są bardzo podobne sprzęty. Przy czym stawał bym na Wahoo. 

Opublikowano
Dzięki! Dzisiaj idę po KICKR Core'a 

Życzymy dobrej jazdy :)
Opublikowano (edytowane)

i dużo siły bo ten sprzęcik swoje waży 🤣 (właśnie go wniosłem z piwnicy na 2 piętro).

Edytowane przez dfq
Opublikowano

Czy ktoś wie gdzie można zakupić Wahoo kickr core? Wczoraj obdzwoniłem połowe sklepów internetowych i nigdzie nie ma, usłyszałem są zapisy na te trenażery... 

Opublikowano

Tak to teraz wygląda i nic z tym nie zrobisz. Możesz spróbować sprowadzić trenażer z zagranicy ale raczej jest podobna śpiewka. 

Opublikowano

Dodam, że również zastanawiam się nad tym czy kupować Wahoo czy Elitte Direto Xr, ewentualnie tańszy Suito... 

Elitty są dostępne na Allegro choćby nawet, a Wahoo te teraz taki biały Kruk. 

Opublikowano

Jeśli chcesz coś podobnego do Wahoo to Direto lepiej spełni te oczekiwania. 

Opublikowano
2 godziny temu, Poltek napisał:

Czy ktoś wie gdzie można zakupić Wahoo kickr core? Wczoraj obdzwoniłem połowe sklepów internetowych i nigdzie nie ma, usłyszałem są zapisy na te trenażery... 

16 minut temu, RadS napisał:

W oficjalnym sklepie Wahoo czas oczekiwania na dostawę to 2-3 tyg:
https://eu.wahoofitness.com/devices/bike-trainers/kickr-core-indoor-smart-trainer

Ale przynajmniej jest możliwość zamówienia. Dostawa bezproblemowa, można śmiało zamawiać, chociaż gdyby przyszło go zwrócić, to koszty będą oczywiście większe niż w Polsce.

Kupiłem tam w zeszłym roku Kickr Core za 549€, wersja recertyfikowana, na Black Friday. Jak nowy, gwarancja producenta 2 lata. Najlepszy zakup ever biorąc pod uwagę to, co potem działo się z dostępnością i cenami tego sprzętu :D

Opublikowano

Patrząc w Rouvy na czym upalają ludzie to Wahoo rządzi. I dla tego nie dziwię się  tak kiepskiej dostępności. Wirus i obostrzenia też robią swoje.

Opublikowano
Jak kupowałem trenażer na początku marca to wziąłem chyba ostatnią sztukę Elite Directo X z Decathlona :) Wywiało wszystkie, nawet te za prawie 5 tysięcy złotych.