fala77 Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam.Zastanawiam się nad kupnem drugiego rowerka do lekkich szaleństw.Górki,skałki jurajskie,drobne korzenie.Nie wiem jednak w co wejść.Czy mtb z pełną amortyzacją typu romet rambler fs na kołach 29" czy większy hardkor trail typu kellys swag 10 lub kross soil 1.0?Co się lepiej sprawdzi dla początkującego w tematyce full?
Dżery Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Skoro masz już jakiegoś HT to leć już na ostro w trail, bo tak to mała różnica będzie
Gość Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Jak dysponujesz odpowiednim budżetem to na Twoim miejscu szedłbym w coś bardziej "skocznego". Zerknij. http://rowerowy.com/promo/226#content
Andrzej Sawicki Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Do szaleństw wolisz większy skok. Fulle XC, z niskim skokiem i nisko położoną osią korby, są dobre do szybkiego pedałowania. Mają odpowiednią pozycję, aby usiąść i naprawdę pocisnąć, a zawieszenie eliminuje problemy z podskakiwaniem wybijającym z rytmu. Po górach też tym pojeździsz, szczególnie przygotowanymi ścieżkami (które są raczej równe). Ale może zabraknąć zawieszenia na konkretnych dropach czy skałkach. 1
fala77 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Opublikowano 16 Lipca 2017 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Z budżetem to nie ma szaleństw i tylko używki wchodzą w grę.W zawodach nie będę startował napewno.Poprostu do codziennej jazdy do pracy i na wycieczki wystarcza mi mój budżetowy lazaro ale jest chęć i pazur by poszaleć co któryś dzień i nie martwić się czy torba z bagażnika mi nie spadnie;) Poprostu czasem człowiek chciałby się pobawić rowerkiem dla funu i lepszego samopoczucia.No właśnie czy ja chcę kręcić na xc tylko mieć lepszy komfort,dobre pytanie.Wcale niekoniecznie.Bardziej byłyby to wypady na typowe górki jurajskie góra z 40-50km w kółko po górkach i ew.jakieś szlaki w bielsku bo to nie tak daleko.
Rekomendowane odpowiedzi