A3viyq Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Czołem! Od jakiegoś czasu walczę z takim problemem- na wolnych obrotach, przy wysokiej mocy, zawsze w tym samym miejscu korby (gdzie nacisk nogi jest najmocniejszy) spada mi z niej łańcuch. Dzieje się to z dźwiękiem trzasku czy strzału, jakby coś przeskakiwalo. Myślałem że to może rozciągnięty lanuch- wymieniłem. Myślałem że może krzywy blat- sprawdzone. Ułamane zęby- sprawdzone. Macie jakieś pomysły co to może być? Gwoli formalności, szosowka, napęd Shimano 105, 2x11
Franz Mauer Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 Coś grzebałeś wcześniej przy korbie?
pecio Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 Podejżewam ,że soś z ustawieniem przedniej przerzutki.
kaido2 Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) 10 godzin temu, A3viyq napisał: Ułamane zęby Nie musi być ułamany, ale wystarczy, że jest uszkodzony. To jest właśnie efekt jazdy z kieratu i kwadratowego obrotu. Edytowane 18 Września 2020 przez kaido2
Rekomendowane odpowiedzi