Hęcior Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Hej Jak w temacie pierwsza szosa, rower super ale non stop przerabiam kombinuje i nie mogę pozbyć się problemu dretwiejacych rąk.Mój rower to Giant tcr aluxx slr z 2017 rama m/l mój wzrost 179 przykrok 84cm.Siodelko ustawione na 73cm od środka korby zastanawiam się czy mostek nie jest za długi 11cm.Dodam że również przy dłuzej jeździe ciągnie mnie od lędzwiowego do pośladka w dół nogi,prawa strona.Liczę że może ciało potrzebuje czasu. Zastanawiam się nad bike fittingiem tylko czy nie będzie tak że wywale kasę a problem pozostanie jeżdzę amatorsko. Macie jakieś rady?
Łukasz_P Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 5 godzin temu, Hęcior napisał: Zastanawiam się nad bike fittingiem tylko czy nie będzie tak że wywale kasę a problem pozostanie jeżdzę amatorsko. Jak zostanie wykonany prawidłowo, to nie pozostanie. Masz opinii mnóstwo w zależności od lokalizacji.
Hęcior Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 Mam jeszcze pytanie o moje siodło prologo bo nie ogarniam tej podzialki ile mogę jeszcze wysunąć do przodu?
xcentric Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 W dniu 15.09.2020 o 00:53, Hęcior napisał: Hej Jak w temacie pierwsza szosa, rower super ale non stop przerabiam kombinuje i nie mogę pozbyć się problemu dretwiejacych rąk.Mój rower to Giant tcr aluxx slr z 2017 rama m/l mój wzrost 179 przykrok 84cm.Siodelko ustawione na 73cm od środka korby zastanawiam się czy mostek nie jest za długi 11cm.Dodam że również przy dłuzej jeździe ciągnie mnie od lędzwiowego do pośladka w dół nogi,prawa strona.Liczę że może ciało potrzebuje czasu. Zastanawiam się nad bike fittingiem tylko czy nie będzie tak że wywale kasę a problem pozostanie jeżdzę amatorsko. Macie jakieś rady? Masz taki sam przekrok i jesteś wyższy o 1cm niż ja - TCR ma sportowa geometrię i uważam, że na Ciebie powinna być rama M wg GIANT'a. Siedziałem, jeździłem i M/L była dużo za duża i bardzo mało komfortowa. Dodatkowo, wg zdjęcia masz całkiem w tył odsunięte siodło, co jak dla mnie jest przedziwnym ustawieniem, chyba, że masz ręce długie, jak orangutan
mareq Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 Siodełka nie ustawia się do długości rąk tylko do odległości kolana od osi pedału.
Hęcior Opublikowano 22 Października 2020 Autor Opublikowano 22 Października 2020 Siodelko ustawiłem do osi pedał-kolano. Zastanawiam się czy nie zmienić mostka z fabrycznego 110mm na 100mm bo czuję się trochę wyciągnięty. Siodelko nie wiem czy też nie robi jazdy bo jest szerokie jak moje kości 125mm.
Rekomendowane odpowiedzi