Skocz do zawartości

Pomóżcie pierwsza szosa drętwienie rąk

Hęcior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Jak w temacie pierwsza szosa, rower super ale non stop przerabiam kombinuje i nie mogę pozbyć się problemu dretwiejacych rąk.Mój rower to Giant tcr aluxx slr z 2017 rama m/l mój wzrost 179 przykrok 84cm.Siodelko ustawione na 73cm od środka korby zastanawiam się czy mostek nie jest za długi 11cm.Dodam że również przy dłuzej jeździe ciągnie mnie od lędzwiowego do pośladka w dół nogi,prawa strona.Liczę że może ciało potrzebuje czasu. Zastanawiam się nad bike fittingiem tylko czy nie będzie tak że wywale kasę a problem pozostanie jeżdzę amatorsko. Macie jakieś rady? 

Opublikowano
5 godzin temu, Hęcior napisał:

Zastanawiam się nad bike fittingiem tylko czy nie będzie tak że wywale kasę a problem pozostanie jeżdzę amatorsko. 

Jak zostanie wykonany prawidłowo, to nie pozostanie. 
Masz opinii mnóstwo w zależności od lokalizacji. 

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie o moje siodło prologo bo nie ogarniam tej podzialki ile mogę jeszcze wysunąć do przodu?

IMG_20200915_110633.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 15.09.2020 o 00:53, Hęcior napisał:

Hej

Jak w temacie pierwsza szosa, rower super ale non stop przerabiam kombinuje i nie mogę pozbyć się problemu dretwiejacych rąk.Mój rower to Giant tcr aluxx slr z 2017 rama m/l mój wzrost 179 przykrok 84cm.Siodelko ustawione na 73cm od środka korby zastanawiam się czy mostek nie jest za długi 11cm.Dodam że również przy dłuzej jeździe ciągnie mnie od lędzwiowego do pośladka w dół nogi,prawa strona.Liczę że może ciało potrzebuje czasu. Zastanawiam się nad bike fittingiem tylko czy nie będzie tak że wywale kasę a problem pozostanie jeżdzę amatorsko. Macie jakieś rady? 

Masz taki sam przekrok i jesteś wyższy o 1cm niż ja - TCR ma sportowa geometrię i uważam, że na Ciebie powinna być rama M wg GIANT'a. Siedziałem, jeździłem i M/L była dużo za duża i bardzo mało komfortowa. Dodatkowo, wg zdjęcia masz całkiem w tył odsunięte siodło, co jak dla mnie jest przedziwnym ustawieniem, chyba, że masz ręce długie, jak orangutan :) 

Opublikowano

Siodełka nie ustawia się do długości rąk tylko do odległości kolana od osi pedału.

Opublikowano

Siodelko ustawiłem do osi pedał-kolano. Zastanawiam się czy nie zmienić mostka z fabrycznego 110mm na 100mm bo czuję się trochę wyciągnięty. Siodelko nie wiem czy też nie robi jazdy bo jest szerokie jak moje kości 125mm.