Skocz do zawartości

Dopasowanie do ramy

Quaserrent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem dotyczący dopasowania się do roweru. Posiadam Krossa Level 8.0 z 2019r. rozmiar ramy 22 cale, rozmiar koła 29".

Kupiłem go po dopasowaniu ze względu na wzrost, sądziłem że biorąc największy możliwy rower będzie on idealny pode mnie ale niestety tak nie jest.

Mam ~202cm wzrostu tak mniej więcej, dawno się nie mierzyłem ale sądze ze sie nie zmieniło na + w każdym razie mam wrażenie że siedzę zbyt blisko kierownicy, podczas jazdy mam wrażenie jakby tyłek chciał się odsunąć do tyłu albo kierownica do przodu. Co na to zaradzić? Kupić sztycę z ujemnym offsetem? Czy może dłuższy regulowany mostek? Mam ogromny dylemat, nie chce go sprzedawać, wolałbym uratować sytuację :(

W kwestii przekroku muszę dokładnie zmierzyć ale taka próba na szybko w pracy, nie do końca prawidłowa wskazała mi wynik 95 cm ale to musze dokładnie sprawdzić*

Opublikowano

Zmiana mostka może pomóc. Zamontuj dłuższy, nie koniecznie regulowany. 

Opublikowano

Kierownica powinna zakryć oś przedniego koła przy prawidłowym ustawieniu siodełka z tego co gdzieś tu ktoś pisał, u mnie pokrywa i niby pozycja jest prawidłowa, ale tak czy siak chyba kupie dłuższy mostek i zobaczę co to da..