Skocz do zawartości

Przerzutka Shimano a łancuch innej firmy

RadekMeridaBafang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem to nie ma takiej możliwości. Tzn. nie można ich kupić oddzielnie.

Opublikowano

Te potrójne koronki są dostępne w XT,bo cała kaseta jest droga,dlatego wymiana ich jest opłacalna.

11 godzin temu, Gou napisał:

temu KMC 11 el

Bo to są jedne z tańszych łańcuchów KMC.

22 godziny temu, Chrismel napisał:

Connex 10s8

To jest 10sB? Jak tak to nie używałem,ale 11sX jest świetny. Co prawda, to prawda jest drogi 

Opublikowano
39 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Te potrójne koronki są dostępne w XT

A wiesz może jak/gdzie je kupić ?

Pisałem o łańcuchu 10s8 nie o 10sB. Wtopa Connexa na całego. Po pierwsze na HG54 miałem przebiegi w granicach 2300-2700 km. Tutaj pierwszy pomiar wykonałem przy 2000 km bo sądziłem że jak jest 2 razy droższy to wytrzyma znacznie więcej. I przy 2k km już wpadało 0,75 więc pewnie wcześniej też tylko nie wiem ile bo nie sprawdzałem. Po drugie ogniwa nierówno się rozciągają. Na niektórych nie wpada 0,75 podczas kiedy na innych już prawie wchodzi 1,0. Po trzecie w kasecie 771 przeskakuje kiedy jest nowy na koronce 11T. Jedyny plus to że faktycznie jest dobrze poniklowany i nie rdzewieje, nawet kiedy jest zostawiony całkowicie mokry na noc.

Opublikowano
8 minut temu, Chrismel napisał:

wiesz może jak/gdzie je kupić ?

Proszę bardzo ;)

https://allegro.pl/oferta/koronka-zebatka-shimano-xt-cs-m8000-21-24-28t-8593851313?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

10 minut temu, Chrismel napisał:

Pisałem o łańcuchu 10s8

No to niezła lipa.

Ja polecam Connexa,bo ten o 11sX jest nie do zajechania. Przejechałem na nim już ponad 2000km i nie widać śladów zużycia :o

RadekMeridaBafang
Opublikowano
7 godzin temu, Chrismel napisał:

Ta jest do innego modelu. Ale faktycznie występuje jako oddzielna część. Do 771 znalazłem tylko:

https://allegro.pl/oferta/shimano-koronki-cs-m771-10s-19-21-24t-do-11-36-b-9371981684

za 151 czyli prawie w cenie całej kasety.

O rzeczywiscie udalo Ci sie znalezc:)

To mnie teraz upewniles ze nie ma sensu sie ladowac w drozsze kasety skoro nowa kaseta jest tansza niz jedna czesc.

Opublikowano
9 godzin temu, Chrismel napisał:

Ale faktycznie występuje jako oddzielna część.

Znając życie to Chińczyka może być i to nawet taniej

Opublikowano
W dniu 14.09.2020 o 01:01, RadekMeridaBafang napisał:

Z wytrzymaloscia nie ma zadnego problemu, probowalem juz na roznych łańcuchach ale 11s jest rzeczywiscie jakby cichszy.

Connex strasznie drogi generalnie. A Sramowski mam juz za 50 zlotych ze spinką.

Shimanowskiego nigdy nie kupilem poniewaz tylko drozsze modele maja spinke.

Ogólnie łańcuch Srama jest o wiele cichszy. W Ultegrze zmieniłem Shimano 601 na tego Srama za niecałe 50zł i chodzi elegancko, na Shimano były dźwięki jak z rębaka niezależnie czym smarowałem i jak ustawiałem. A w tej cenie to można jeździć i na 5 łańcuchów rotacyjnie :)