Skocz do zawartości

Poszukuję gravela dla niskiej osoby

sdaniel141

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy. Chce kupić gravela ale mam tylko 160 cm wzrostu i 71 w przekroku. Czy dopasuje sobie jakiś rower? Budżet max 7000 zł.

Opublikowano

42 lata raczej juź w dół idzie🤣

Myślałem o Merida Silex 400. Maja XS ale nie wiem czy to optymalny wybór

Opublikowano

To mamy identyczny pesel. Bardzo dobry wybór. Świetna geometria ramy, opony 45mm. Koła 650B. Nie daj się wmanewrować tu na forum czy sklepie na koła 28"!!! Ja namawiam wszystkich na napęd 1x11. Potrzebujesz ramy o długości TT ok. 530mm. Mostek 80mm. Koła 650B, im szersze opony tym lepsze. Sam chciałem kupić tę ramę i złożyć na niej docelowego gravela ale niestety nie da się kupić. Mam 173cm, 79cm przekrok. Także zdecydowałem się na koła 650B (50-584 po europejsku) z oponami 50mm! Tylko ja składam wszystko na chińskim karbonie. Napęd 1x11, korba 36, kaseta 11-42. Z 7000zł wystarczy mi jeszcze na nową szosę

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sdaniel - Kupiles tego silex? Jak wrazenia? Pytam bo moja dziewczyna trzy tygodnie temu go kupila xs a gabaryty ma praktycznie identyczne do Twoich. Ale kurcze zastanawiam sie czy standover height tego roweru nie jest jednak za wysoki albo inaczej jej przekrok nie jest za maly. Planuje zakup 650b. To chyba obnizy rower o 19mm. Tak przynajmniej to rozumiem