Andrzej D Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 Witam Potrzebuję opinii na temat tytułowej wkładki. Kupiłem u nich spodenki 573 Zina 2.0,gdzie w opisie była wkładka PowerPace. Gdy rozpakowałem okazało się ze jest wszyta wkładka Mortirolo podobno od Dolomiti Pads. Żeby było śmieszniej,do spodenek dołączona była metka-ulotka Dr Pad. Spodenki zakupiłem z myślą o wielogodzinnych wyjazdach i nie chciałbym się rozczarować.
svoboda Opublikowano 12 Września 2020 Opublikowano 12 Września 2020 Ja kupiłem spodenki 573 od Prawie PRO. Faktycznie metka była DrPad, a wkładka wygląda jak Dolomiti, tylko że raczej model Cibara (https://dolomiti-pads.com/project/cibara/?lang=pl ) .Póki co jeździłem nie więcej niż 2h i w tym czasie jest bardzo dobrze, ale...Miałem wcześniej 573 Navy kupione w Martombike i nie przyglądałem się specjalnie, ale wkładka na pewno była inna. Już na sam wygląd. Niestety poszły do kosza i nie umiem porównać. Duża różnica jest w schnięciu. Ta poprzednia (chyba faktycznie DrPad - przynajmniej etykieta była DrPad) mogła być wyprana wieczorem i rano gotowa do jazdy. W tych nowych spodenkach (chyba faktycznie Dolomiti Cibara) trzeba liczyć 24h. Dla mnie wielki minus bo kilka godzin po praniu wszystko suche a spodenki muszą wisieć...W każdym razie jutro testuję 100 km w nich. Dam znać jak tam. 1
Andrzej D Opublikowano 12 Września 2020 Autor Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Wczoraj do późnej nocy prowadziłem "śledztwo" które wykazało: czerwona wkładka,która powinna być wszyta to Dr Pad DOC 125,zaś ta którą mi wszyto to Dolomiti ale dokładnie jaki model? Czekam na info ze strony Dolomiti na FB. Tam znalazłem zamieszczoną poniżej czarną wkładkę która jest określona jako Longarone. Z wkładkami Dolomiti jest problem taki że w grupie Long Distance są wkładki 4-godzinne a tyle to ja komfortowo jeżdżę w chińskich gaciach. Dopiero grupa Performance,to wkładki 6h+.Tak jak piszesz wizualnie wkładka w gaciach jeśli jest od Dolomiti,to podobna jest właśnie do Cibary tylko że ona jest w grupie Long Distance i przeznaczona na 4/5 godzin jazdy. Nie ukrywam że jestem mocno wkurzony,bo za 280 zł miałbym 4 pary chińskich spodenek,które jak wspomniałem,dają komfort na 4/5 h jazdy. Niesmak pozostaje,nie wiem co mi odpiszą a ja nie czekając już w te gacie pierdzę 😉 Bez względu na rozwój sytuacji,był to mój pierwszy i ostatni zakup w Martombike,zwłaszcza że czekałem na spodenki ponad miesiąc. Na zdjęciach: DOC125 którą powinni mi byli wszyć oraz wkładka z FB ze strony Dolomiti którą mi wszyli. 49 minut temu, svoboda napisał: W każdym razie jutro testuję 100 km w nich. Dam znać jak tam. Szczerze? 100 km to 3-4 godziny a ja oczekuję od spodenek za prawie trzy stówy o wiele więcej. Edytowane 12 Września 2020 przez Andrzej D
svoboda Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Szczerze? 100 km to 3-4 godziny a ja oczekuję od spodenek za prawie trzy stówy o wiele więcej.Ja dłuższych tras nie jeżdżę jeszcze więc nie przetestuję tego. W zeszłym roku kupiłem na Black Friday komplet z Martombike i byłem zaskoczony jaka to przepaść na plus wobec spodenek z Deca i Martes (faktycznie była wkładka PowerPace). Dla tej wygody kupiłem następny zestaw też ich produkcji żeby już nie testować skoro mam coś co jest git. Fakt, bez Black Friday zabolało po kieszeni. Też napiszę do sklepu w którym kupowałem z zapytaniem. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź. 1
pinok Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Mam kilka par z Ali, kilka z Deca i Martombike 573 PRO i Martomy jako jedyne potrafią mnie obetrzeć w pachwinie, obciera miejsce szycia, sama wkładka jest spoko. 1
korea83 Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 W moich wszyta jest ta czerwona wkładka i w zasadzie jestem z tych spodenek zadowolony. Spełniają swoje zadanie, a tyłek boli tak samo jak w każdych innych spodenkach Mam jeszcze Raso i Eroe dla porównania. Z nich wszystkich Martombike zdecydowanie najtańsze, a nie uważam aby były gorsze. 1
Andrzej D Opublikowano 13 Września 2020 Autor Opublikowano 13 Września 2020 29 minut temu, korea83 napisał: a tyłek boli tak samo jak w każdych innych spodenkach Po długiej jeździe może się tak zdarzyć. Mnie chodziło o gacie,które uchronią mnie przed odparzeniami po 6-8 godzinach w siodle. Dzięki Bogu siodełko dobrałem sobie dość szybko. Jeżdżę na WTB Silverado i uważam że siodełko jest najważniejsze. Wszelkie majtochy tylko pomagają tyłkowi. Natomiast jeśli ktoś na 2-3 godziny jazdy potrzebuje spodenek za milion złotych,ma ewidentnie złe siodło. 59 minut temu, pinok napisał: Mam kilka par z Ali, kilka z Deca i Martombike 573 PRO i Martomy jako jedyne potrafią mnie obetrzeć w pachwinie, obciera miejsce szycia, sama wkładka jest spoko. Ja również nie narzekam na chińskie gatki,poza jednymi. Chodzi o X-Tiger a bardziej o ich czerwoną wkładkę. Jest za gruba i źle zaprojektowana pod mój tyłek,natomiast ta montowana w gaciach za 60-80 zł jest OK.
Greyo Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Tobie w X-tigerach z Ali nie pasuje wkładka (ta po lewej). Mi natomiast nie podeszły całe spodenki - materiał jest dla mnie za ciepły i krój za wysoki. Po pierwszej przejażdżce miałem wrażenie, że mam ubrany gorset, który mnie uciska od pasa do prawie klatki piersiowej. Mimo w miarę dobrze dobranego rozmiaru, nogawki podjeżdżały mi cały czas do góry. Nie dość, że były krótsze od nogawek z krajowych spodenek, to pasek silikonowy który je podtrzymywał ma chyba z centymetr szerokości. Nie chce się dalej pastwić na tymi spodenkami, ale mi one zdecydowanie nie podeszły. A wkładka, to był chyba najlepszy element w tych gaciach.
Gość Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 11 godzin temu, Andrzej D napisał: a tyle to ja komfortowo jeżdżę w chińskich gaciach. 11 godzin temu, Andrzej D napisał: za 280 zł miałbym 4 pary chińskich spodenek,które jak wspomniałem,dają komfort na 4/5 h jazdy Weź wrzuć link jeśli możesz. Muszę coś nakupować na zimę Inna sprawa od razu wal zwrot na koszt producenta. Jeśli sprzedają produkt z wkładką X to ma być X. Bo to jest mega chamskie przycinanie klienta. Wkładka może i dobrej jakości ale nie jest to ta, którą chciałeś kupić. Ja bym się w ogóle nie zastanawiał tylko niech zamawiają kuriera, żeby to od Ciebie zabrał zanim zdjęcia trafią na forum tu i tam. Jeszcze ludzie zaczną sprawdzać co mają za wkładki. Bo słabo to wygląda:P
Greyo Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Te są cieplutkie 😁. Na chłodniejsze dni w sam raz . Edytowane 13 Września 2020 przez Greyo
Andrzej D Opublikowano 13 Września 2020 Autor Opublikowano 13 Września 2020 Ostatnie 3 dni ze spodenkami Martombike to 30 km,45 km i dziś bez mała 80 km. Wnioski: wkładka w obszarze krocza nie nadaje się do wąskich siodełek. Jest po prostu za szeroka i siłą rzeczy część grubego obszaru,wywija się na boki siodełka. To powoduje że szerokość siodełka w okolicy pachwin,jest powiększona o piankę wkładki.
Nadir Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Waham się z zakupem pomiędzy Martombike a Endura FS260-Pro. Ma może ktoś porównanie? Cenowo są zbliżone, a zależy mi na komforcie 5-7 godzin jazdy.
Andrzej D Opublikowano 14 Września 2020 Autor Opublikowano 14 Września 2020 W końcu udało mi się skontaktować z Martombike. Wkładki PowerPace już nie mają,dlatego wszywają Mortirolo. Nic na temat tej wkładki się nie dowiedziałem,po za tym że ktoś im tam napisał że jest lepsza od czerwonej. Nie otrzymałem informacji na ile godzin jest przewidziana i czy ma jony srebra. A dlaczego była metka Dr Pad? Pewnie zalegała na magazynie a im więcej metek tym towar bardziej profi.Teraz już do wszystkich spodenek 573 w górę,będą wszywać pomarańczową. Ogólnie czuję dyskomfort kontaktu z producentem a informacje jakie uzyskałem są lakoniczne.
Bart_Z Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 W końcu udało mi się skontaktować z Martombike. Wkładki PowerPace już nie mają,dlatego wszywają Mortirolo. Nic na temat tej wkładki się nie dowiedziałem,po za tym że ktoś im tam napisał że jest lepsza od czerwonej. Nie otrzymałem informacji na ile godzin jest przewidziana i czy ma jony srebra. A dlaczego była metka Dr Pad? Pewnie zalegała na magazynie a im więcej metek tym towar bardziej profi.Teraz już do wszystkich spodenek 573 w górę,będą wszywać pomarańczową. Ogólnie czuję dyskomfort kontaktu z producentem a informacje jakie uzyskałem są lakoniczne.Wkurza mnie takie traktowanie klienta !!! Trzeba odpuścić tego „profesjonalnego producenta” i kupować u kogoś kto docenia polskiego klienta. Ostatnio kupiłem koszulkę w niemieckim sklepie i ilość darmowych giftow zaskoczyła mnie. Otrzymałem t-shirta i próbki smarów. Nie wspomnę o naklejkach i katalogach. Sposób pakowania rewelacja i czas przesyłki 1 dzień !!! Kupując w Polsce niestety nie spotkałem się z takimi zachowaniami ze strony sprzedawców, stad moje zdziwienie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
liftlodz Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 Jeśli chodzi o martombike to też kupiłem u nich 2 pary spodenek, leżą nieużywane w szafie właśnie z powodu wkładek. Zero kontaktu z ich strony pomimo maili i telefonów, odezwali się dopiero gdy zamieściłem negatywną opinię na ich stronie.Nigdy więcej nic od nich nie kupię.PS w efekcie zmieniłem siodełko i teraz jeżdżę bez wkładki, do 6h nie miałem żadnych problemów z tyłkiem. 1
Andrzej D Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Opublikowano 14 Listopada 2020 2 godziny temu, liftlodz napisał: Jeśli chodzi o martombike to też kupiłem u nich 2 pary spodenek, leżą nieużywane w szafie właśnie z powodu wkładek. Zero kontaktu z ich strony pomimo maili i telefonów, odezwali się dopiero gdy zamieściłem negatywną opinię na ich stronie. Nigdy więcej nic od nich nie kupię. PS w efekcie zmieniłem siodełko i teraz jeżdżę bez wkładki, do 6h nie miałem żadnych problemów z tyłkiem. Mnie również zlewali,do czasu negatywnej oceny firmy i spodenek. Potem pasmo porażek. Spodenki pojechały do wymiany Mortirolo na PowerPace. Okazało się że jednak kilka sztuk mają. Wqrw był po powrocie spodenek. Za drugim razem wszyli mi coś na kształt pokrowca na paletkę do ping ponga. Napisałem bezpośrednio do szefa,by mnie przekonał,że to coś,to wkładka Dr Pad. Wtedy odezwała się do mnie pani Sandra,z informacją,że tej wkładki nie wszywają od 3 lat i bardzo przeprasza,oraz proponuje mi przetestowanie tego czegoś. Moje stanowcze "Nie jestem waszym królikiem doświadczalnym i proszę mi wszyć to co było w opisie" zmusiło firmę do zaproponowania kolejnej podróży gaci do Swarzędza. Wysłali kuriera by odebrał spodenki,i w końcu wszyli PowerPace. TRZY RAZY wszywali mi wkładkę! Co z tego że do każdej poprawki załączali skarpetki. Wiem jedno,że już nigdy u nich nic nie kupię.
pinok Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 6 godzin temu, liftlodz napisał: PS w efekcie zmieniłem siodełko i teraz jeżdżę bez wkładki, do 6h nie miałem żadnych problemów z tyłkiem. Zdradź model siodełka, może ktoś też znajdzie świętego graala
liftlodz Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 Brooks B17, skórzane, robi się wygodne po 200-300 km, a mega wygodne po ok 500 km.Na 2 zdjęciu założona gumowana osłona przeciwdeszczowa, skóra nie lubi deszczu
Rekomendowane odpowiedzi