Skocz do zawartości

Niezależna blokada amortyzatorów - SCOTT SPARK RC

imonfire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam Scotta Sparka RC World Cup z 2020 roku. Rower różni się od specyfikacji fabrycznej - pozakładałem trochę budżetowych częsci jak naped SLX/XT. 

Przedni amortyzator  RS SID został wymieniony na FOX FLOAT 32 SC, z tyłu jest fabryczny RS NUDE.

Do blokowania zawieszenia używam standardowej manetki SCOTTA - https://www.westbrookcycles.co.uk/scott-under-bar-twinloc-lever-2019-p344370

Pojawił się problem gdyż manetka blokady blokuje te dwa amortyzatory niezależnie - tj. naciągnięcie linki blokuje tylni amortyzator i jednocześnie odblokowywuje przedni. Czyli przy wlączeniu blokady mam maksymalnie zablokowany tył i maksymalnie odblokowany przód. 

Czy jest jakaś mozliwa naprawa tego lub przerobienie blokady żeby blokowała te amortyzatory jednoczenie w tej samej pozycji? 

Opublikowano
1 godzinę temu, imonfire napisał:

Czy jest jakaś mozliwa naprawa tego lub przerobienie blokady

Musisz mieć źle podpiętą linkę do dumper'a. Gdyby to miało coś wspólnego ze zmianą amora,to wcześniej też miałbyś taką sytuację

z3xmyqma-1000.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Musisz mieć źle podpiętą linkę do dumper'a. Gdyby to miało coś wspólnego ze zmianą amora,to wcześniej też miałbyś taką sytuację

z3xmyqma-1000.jpg

Wszystko z linką jest ok. Doszedłem do tego że NUDE jest PUSH to LOCK a FOX z przodu - PUSH TO UNLOCK. 

Opublikowano
15 minut temu, imonfire napisał:

Doszedłem do tego że NUDE jest PUSH to LOCK a FOX z przodu - PUSH TO UNLOCK. 

To nic z tym nie zrobisz,poza dwiema manetkami