JJ79 Opublikowano 11 Września 2020 Autor Opublikowano 11 Września 2020 1 godzinę temu, zenobek napisał: Byłyby problemy z przerzucaniem.... (chyba nie ma) A krzywy to te dwie zębatki odpowiedzialne za pozycję łańcucha na tylniej kasecie? Jak objawiałyby się te problemy? 2 godziny temu, Accent_Szaj napisał: Też tak myślałem,ale potem zauważyłem że cały rower jest przekrzywiony. Wózek jest równolegle do kasety i opony Jeśli wózkiem jest, jak ja to nazywam tylnia przerzutka, to ona nie jest rownolegle ani do kasety ani do opony. Środkowe koło zębate odstaje na zewnątrz. Tylnie lekko do środka (do koła). Obserwacja - gdy patrzę z góry i widzę łańcuch nakładający się na siebie góra-dół.
zenobek Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) Nagraj 2 filmy. (tylko nie pionowo) 1) Kręcące się koło - od tyłu roweru - widok ogólny. 2) Kręcące się koło - od tyłu roweru - zbliżenie na kasetę i przerzutkę. Edytowane 11 Września 2020 przez zenobek uściślenie
Accent_Szaj Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 4 godziny temu, zenobek napisał: Byłyby problemy z przerzucaniem Dokładnie.Też tak myślę 2 godziny temu, JJ79 napisał: rownolegle ani do kasety ani do opony. Jest równolegle Widać to na tym zdjęciu Linie idealnie pokrywają się z koronkami i wózkiem
JJ79 Opublikowano 11 Września 2020 Autor Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) 20 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Dokładnie.Też tak myślę Jest równolegle Widać to na tym zdjęciu Linie idealnie pokrywają się z koronkami i wózkiem O właśnie. W momencie gdy jest na 9 już tak to nie wygląda. Ale teraz więcej rozumiem i zrobię jakieś lepsze zdjęcia/video. Podziękował. edycja: tak to dzisiaj uchwyciłem przed trasą Edytowane 12 Września 2020 przez JJ79 Dodanie tekstu i zdjęć
Rekomendowane odpowiedzi