Piotr1337 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Czy taki coś ma sens? Jeżdżę raczej spokojnie po lasach i okolicznych ścieżkach zastanawiam nad zaczęciem używania spinek aby szybciej czyścić napęd. https://allegro.pl/oferta/spinka-zapinka-lancucha-8-rzedowa-do-shimano-2szt-8781375422?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Akcesoria+i+części&gclid=Cj0KCQjw-uH6BRDQARIsAI3I-UcyPqmIV1pnTgt6EB_yr4D786mpd-JG2dkB8lVRxVwnJzUSPH_8TZcaAtoEEALw_wcB
Gość Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Pytanie typu " czy prać skarpetki?"... Chcesz to załóż ot wsio.
mareq Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Może się nawet okazać, że masz spinkę w tej chwili ale po prostu nie rzuciła ci się w oczy .
elmapeto Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Jak często do tej pory rozkuwałeś łańcuch? Jeśli rzadko , bądź wcale to raczej jej nie potrzebujesz. Jeśli ciągle zabłocony i wymaga szejkowania na przykład to spinka jest przydatna. Edytowane 9 Września 2020 przez elmapeto
Gość Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Spinka to bardzo przydatna sprawa. Ja mam je we wszystkich rowerach i po przerobieniu kilku, według mnie, najlepiej wypadają spinki Connex klik
mataman Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 Spinka to spinka, większej filozofi tu nie ma.
m-peter Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 3 godziny temu, mataman napisał: Spinka to spinka, większej filozofi tu nie ma. Tutaj pozwolę sobie nie zgodzić się z tą opinią. Za namową @Sziva z analogicznego wątku, zakupiłem spinki Connex''a zamiast standardowych Shimano/KMC. Różnica jest taka, że by rozpiąć spinki Connex'a (Sram ma analogiczne rozwiązanie) należy zgiąć łańcuch, inaczej jej nie rozepniesz. Przy takim rozwiązaniu ciężko o samoczynne rozpięcie spinki.
mataman Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 Używam od paru ładnych lat spinek kmc i nigdy żadna mi się nie rozpięła. Oczywiście co jakiś czas jest wymieniana na nową.
Rekomendowane odpowiedzi