Paw Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Witam. Czy ktoś ma dobre doświadczenia z oponami na koła tubelles? Mam gp5000 i nie mogę za noc AloYc cały czas przebijam dętki przy zakładaniu. Nie mówiąc już że samo naciagniecie meczy okrutnie
Gość Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Napompuj delikatnie dętkę podczas zakładania opony - tylko tyle, żeby złapała kształt. Duża łatwiej się wtedy układa i nie ma takiego ryzyka, że się ją przyszczypie,
Paw Opublikowano 8 Września 2020 Autor Opublikowano 8 Września 2020 2 minuty temu, Sziva napisał: Napompuj delikatnie dętkę podczas zakładania opony - tylko tyle, żeby złapała kształt. Duża łatwiej się wtedy układa i nie ma takiego ryzyka, że się ją przyszczypie, Oczywiście tak też robilem. Niestety lipa
ktokolwiek Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Też mam te koła i w zeszłym tygodniu naciągałem nowe opony. Ze 4 dętki poszły, heh Kwestia wprawy i kombinowania. Staraj się ułożyć oponę (zwłaszcza przy końcówce gdy zostaje do naciągnięcia ostatni napięty fragment) w środkowym rancie koła - zawsze nieco niżej i zmniejsza się napięcie minimalnie. No i manewrować ciśnieniem dętki w zależności od układania. I spokojnie, nie nerwowo :)
Rekomendowane odpowiedzi