Marcelele Opublikowano 5 Września 2020 Opublikowano 5 Września 2020 Witam, rozglądam się za kupnem pierwszego roweru szosowego. Na początku interesowały mnie jedynie rowery endurance z hamulcami tarczowymi, po czasie jednak zacząłem przeglądać rowery z bardziej agresywną geometrią. Większość tych rowerów ma hamulce typu v brake.Wiem że w tego typu hamulcach trzeba również co jakiś czas wymieniać obręcz w kole. Co jeśli kupiłbym rower na kołach z wysokim stożkiem? Koła te są znacznie droższe od standardowych, dlatego interesuje mnie jak odbywa się wymiana obręczy w tym typie kół i czy wiąże się to z wydatkiem większym niż w tych klasycznych?
raven Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) no co Ty gadasz, jest pełno szosówek na tarczach, właściwie to coraz ciężej kupić coś bez ,tylko po co Edytowane 6 Września 2020 przez raven
Nemrod Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Jeżeli nie specjalnie jeździsz w deszczu i po górach to obręcz wolno się zużywa. Widziałem aluminiowe koła mające 40k km w prawie nie mające oznak zużycia.
Rekomendowane odpowiedzi