sosna2528 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Cześć, jakiś czas temu moje przerzutki przestały płynnie działać i zauważyłem że wózek jest przekrzywiony. Czy to może być przyczyną złego działania przerzutki? Edytowane 13 Lipca 2017 przez sosna2528
kamilw Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Ewidentnie układ jest krzywy, a jak jest krzywy to nie będzie działać poprawnie. Ciężko mi stwierdzić czy to problem z przerzutką czy może hak jest wykrzywiony.
kamilw Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Nie wiem. Nie potrafię stwierdzić na podstawie zdjęć. Możliwe, że do wymiany jest hak a nie przerzutka. Ktoś bardziej doświadczony musi się wypowiedzieć.Albo jak nie czujesz się na siłach oddaj rower do serwisu.
nonz Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Hak jest prawdopodobnie prosty. Jest to jedna z najtańszych przerzutek i jeśli wózek posiada chociaż lekki luz boczny to najlepiej jest ją wymienić.
sosna2528 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Opublikowano 14 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedzi, moim zdaniem hak nie jest przekrzywiony, a właśnie wózek posiada lekkie luzy, więc wymienię przerzutkę.
Rekomendowane odpowiedzi