Skocz do zawartości

Ból miesni nad kolanem.

gtr01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednak przesunąłem siodełko do tyłu nie całkiem, do sznurka umocowałem śrubkę i spuściłem od rzepki i jest do środka osi pedału może troszkę przed. Siodełko w poziomie i wysokość obliczyłem metodą LeMonda 0,883 jeden cm niżej, czyli teoretycznie poprawnie jeżeli chodzi o siodło jest. Pojeżdżę na takim ustawieniu i zobaczę. 

Opublikowano

Polecam Ci bf. Zaoszczędzisz czasu i nerwów. A co najważniejsze będziesz miał poprawnie ustawiony rower. Dane będziesz miał zapisane i jak już coś wtedy możesz korygować ustawienia i wracać do poprzednich

Opublikowano

Miałem ten sam dylemat. Jeździłem i ciągle miałem kujący ból z lewej strony przy kręgosłupie. Juz mnie krew zalewała na to. Rolowanie rozciąganie i nic. Po bf okazało się że trzeba dać podkładki pod bloki i odpowiedni kąt. Człowieku kilka dni temu 120 km bez bólu z przyjemnością i ciągle mi mało dystansu. Z perspektywy czasu żałuje że tak późno się wybrałem

Opublikowano

Ok dzięki za rady, narazie będę jeździł i zobaczę co się będzie dzialo. 

Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze pytanie. Czy jak siedzicie na rowerze to linia kierownicy pokrywa się z osią piasty koła? i czy to jest reguła że musi tak być?

Edytowane przez gtr01
Opublikowano

Jak tak mam w chwycie na klamkomanetkach. W dolnym chwycie już widzę piastę. Taka długość mi pasuje.

Opublikowano

Odłóż sobie kasę na Bf bo ja też niby miałem wszystko w miarę dobrze ustawione, a odczuwałem ból nad kolanem, na fitingu okazało się że prawie każe ustawienie było zmienione.

Do tego zalecenia ćwiczeń i teraz jest inna jazda i moc większa.