Skocz do zawartości

Magura mt2

Michał123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy na nich nie jeździłem, ale z tego co się orientuje to dają radę :)

Pozdrawiam, Janek!

Opublikowano

Tylko pozostaje temat dostępności klocków :/

Opublikowano

Witam mam Magury MT2 w moim sprzęcie i mogę z czystym sumieniem polecić tę hamulce jeśli chodzi o dostępność klocków to trochę się najeździłem po różnych sklepach rowerowych i niestety na miejscu nigdzie nie było dostępnych od ręki zakupilem wiec na Allegro czas oczekiwania 2 dni sa dostępne zarówno metalowe polmetalowe jak i żywiczne mój wybór padł na pół metale i muszę powiedzieć że rower staje dęba po wymianie więc polecam :)

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Ja też mam u siebie magury mt2 i jestem zadowolony. Jedyny problem z klockami bo w Decathlonie czy innym sieciowym sklepie ciężko z dostępnością ale już mam kolesia z Allegro gdzie w cenie 25 zł ma klocki EBC żywiczne  i spisują się świetnie   

Edytowane przez SeBo
Opublikowano

Jeździłem na hamulcach magura mt2 jakiś czas i jeżeli chodzi o siłę hamowania to bez problemu stawiałem rower na przednim kole( ważę 102kg). Do minusów trzeba zaliczyć śrubkę przy klamce do odpowietrzania bo łatwo się wyrabia( trzeba ją dokręcać z momentem 1Nm) . Przy zakupie używanych trzeba sprawdzić czy nie ciekną od spodu( w miejscu styku klamki z kierownicą)

Opublikowano
Dnia 8.04.2017 o 22:05, BARRNI MTB napisał:

mój wybór padł na pół metale i muszę powiedzieć że rower staje dęba po wymianie więc polecam :)

Dzięki :) muszę zapisać na przyszłość bo kupiłem rower z tymi hamulcami :)

a co do tematu niedawno kupiony rower z tymi hamulcami i po pierwszym maratonie w tym roku dały radę bo obawiałem się ich ponieważ wcześniej jeździłem na shimano. 

Pozdrawiam 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

magury są o niebo lepsze od avid, mam u siebie dobra modulacja, klocków w cenie około 30 zł jest na allegro całą masa, różne odmiany, żywiczne, metaliczne 

Edytowane przez pitmax