Skocz do zawartości

Fotelik dla dziecka kangaroo weeride

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Nie znalazłem odpowiedniego działu do tagiego pytania.

Fotelik kangaroo weeride 

Ktoś z Was używa takiego fotelika dla dziecka? Jak sie sprawdza.

Chcialbym go zainstalować do roweru enduro. Dokładnie do ramy kellys swag.

Opublikowano

Myśmy swego czasu mieli dwie sztuki jednocześnie. Obecnie jeździ w nim córka, jest zadowolona, cały czas masz kontakt z dzieckiem. Ostatnio pożyczyłem rower znajomemu, po jednej jeździe zdecydował się na zakup identycznego modelu. Jak dziecko zaśnie masz kontrola nad tym co się z nim dzieje. Kwestia do przezwyczajenia to to że trzeba mieć szeroko nogi rozszerzone, kolega zwrócił na to uwagę po jednej jeździe, ja z tym problemu nie miałem. Niższe osoby też mogą mieć problem aby komfortowo trzymać kierownicę,szczególnie jak dziecko jest już większe. W moim przypadku dziewczynka 5 letnia w kasku nie jest problemem, dla żony już tak. Ja mam 186 cm wzrostu, żona okolice 180cm.

Opublikowano
31 minut temu, wolek napisał:

Myśmy swego czasu mieli dwie sztuki jednocześnie. Obecnie jeździ w nim córka, jest zadowolona, cały czas masz kontakt z dzieckiem. Ostatnio pożyczyłem rower znajomemu, po jednej jeździe zdecydował się na zakup identycznego modelu. Jak dziecko zaśnie masz kontrola nad tym co się z nim dzieje. Kwestia do przezwyczajenia to to że trzeba mieć szeroko nogi rozszerzone, kolega zwrócił na to uwagę po jednej jeździe, ja z tym problemu nie miałem. Niższe osoby też mogą mieć problem aby komfortowo trzymać kierownicę,szczególnie jak dziecko jest już większe. W moim przypadku dziewczynka 5 letnia w kasku nie jest problemem, dla żony już tak. Ja mam 186 cm wzrostu, żona okolice 180cm.

Ja mam 190 cm wzrostu. Od jakiego wieku woźiliście w tym dzieci? Mój maluch ma 10 miesiecy i zastanawiam się czy kupić już teraz taki fotelik, czy zaczekać do następnego sezonu. Do jakiego roweru masz zamontowane to siedzisko?

Opublikowano

Dziecko powinno samodzielnie i pewnie siadać. Mieliśmy to zamontowane do MTB 26 cali mongoosa. Ten sam model różne rozmiary. Obejma powinna pod pasować do Twojego roweru, jeśli to ten model który pokazuje Google.

Opublikowano
32 minuty temu, wolek napisał:

Dziecko powinno samodzielnie i pewnie siadać. Mieliśmy to zamontowane do MTB 26 cali mongoosa. Ten sam model różne rozmiary. Obejma powinna pod pasować do Twojego roweru, jeśli to ten model który pokazuje Google.

On juz prawie chodzi, wiec z siedzeniem nie ma problemu :) Dzięki.

Opublikowano (edytowane)

Pierwsza zapoznawcza przejażdżka za nami :)

Wszystko bez problemowo da sie zainstalowac do roweru enduro. Ale na pewno będę musiał przerobić mocowanie listwy na jakieś bez narzędziowe. Bo zdejmowanie i zakładanie jest troche upierdliwe.

received_622164411994941.jpeg

Edytowane przez Gość