Skocz do zawartości

Synchronizacja treningów-co raz dłuższy czas oczekiwania.

JakubP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używam serwisu https://tapiriik.com od około dwóch miesięcy. Początkowo przerzucałem treningi z Endo do Stravy, lecz po upływie darmowego premium na endomondo, przerzuciłem się na nagrywanie Stravą. Na początku, synchronizacja trwała do 1-1.5 godziny od wciśnięcia "Synchronize now". W pewnym momencie na pojawienie się treningu na Endomondo musiałem czekać jeden, max. dwa dni. Od około tygodnia/dwóch treningi mi się nie chcą przenieść, kilka razy klikam, czekam i nic. Kilka już razy łączyłem oba serwisy od nowa, ale nie pomogło. 

Ktoś miał podobny problem?

Z góry dzięki za pomoc :D 

Opublikowano

Mam problem z tapiriik. W ogóle mi nie synchronizuje​.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam to samo niestety synchronizacja z Endomondo do Stravy trwa po kilka godzin a do tego są różnice w predkościach, czasami na stravie pokazuje jakieś niewyobrażalne prędkości a na endo jest ok.

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

Dodam jeszcze że jak sam przerzucam gpx to wykres prędkości jest "poszarpany" w Stravie, macie jakieś rozwiązania na powyższe problemy?

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A używacie może aplikacji na telefon? Spróbujcie ją pobrać, połączyć konta z poziomu telefonu. Może to coś pomoże. Ja obecnie nagrywam stravą, a na endo przerzucam.

Opublikowano

Czy to telefon czy komputer jest to samo. Zapłaciłem nawet te 2$ i nic to nie dało.

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No ja właśnie płacić nie za bardzo chciałem... To chyba jakiś bardziej zaawansowany informatyk nam musi pomóc :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie jestem w stanie przewidzieć od czego zależy czas synchronizacji na tapiirik, jak uważasz, że jest zbyt długi i nie płacisz subskrypcji, to zapłać i wtedy wymagaj czegoś w zamian za to od supportu.

Tak to się ciesz, że działa, bo masz to za free.

Tyle mam do dodania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ogólnie to chyba coś się porobiło we wzajemnej współpracy firmy. Ja do tej pory miałem z Zwifta do Garmina a stąd do Endomondo i Stravy. Od jakiegoś czasu (miesiąc) Garmin mi nie synchronizuje. Co ciekawe z Garamina można tylko wyeksportować trasy w formacie csv a tego formatu nie pobiera Endomondo. No i są przekłamania.

Opublikowano
9 godzin temu, abw napisał:

Ogólnie to chyba coś się porobiło we wzajemnej współpracy firmy. Ja do tej pory miałem z Zwifta do Garmina a stąd do Endomondo i Stravy. Od jakiegoś czasu (miesiąc) Garmin mi nie synchronizuje. Co ciekawe z Garamina można tylko wyeksportować trasy w formacie csv a tego formatu nie pobiera Endomondo. No i są przekłamania.

U mnie cały czas działa tak:

- rejestracja na Garminie EDGE 820

- synchro z chmura Garmina

- z chmury garmina leci automatem do Strava i Endomonto.

Działa perfekcyjnie. Po zakończeniu treningu kwestia kilku minut i wszystko jest posynchronizowane.

Opublikowano

Czy mając konto automatycznie korzystamy z chmury Garmina czy trzeba jeszcze coś poustawiać. Do tej pory podawało się login i hasło do odpowiednich serwisów i działało. Może wywalić i jeszcze raz wprowadzić? Zobaczymy.