Maaatiii Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Hej mam problem z amortyzatorem nie wiem kiedy ale po jeździe zauważyłem totalnie zassany tylny amor rockshox monarch. Damper jest całkowicie zapadnięty i nie da się go nawet siłą wyprostować, powietrze jest w komorze. Nigdy czegoś takiego nie widziałem więc pytanie co mogło się stać I jak można to naprawić.
Ares Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Padły Ci prawdopodobnie uszczelnienia i masz to co widać. Pełen serwis to mus. Wszystko trzeba rozebrać i sprawdzić od uszczelnień, tuleje, tłok, ...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Uważam że wystarczy wymienić uszczelnienie na tłoku w puszcze i będzie Pan zadowolony Czyli w tym wypadku to które jest na tym czerwonym tłokuPełen serwis z wymianą uszczelnień oraz oleju 140 zl
Maaatiii Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Uważam że wystarczy wymienić uszczelnienie na tłoku w puszcze i będzie Pan zadowolony Czyli w tym wypadku to które jest na tym czerwonym tłokuPełen serwis z wymianą uszczelnień oraz oleju 140 zlSerwis na pewno pomoże tylko chciałem jeździć w weekend a tak pełny serwis to potrwa dłużej . Zastanawiam sie czy da się to jakoś reanimować niedawno robiłem mały serwis I uszczelki wyglądały ok. To nie jest tak że powietrze przeleciało do negatywnej zassało i po rozkręceniu puchy powinno wrócić do normy?
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Na pewno wruci ale będziesz musiał wymienić tak czy inaczej uszczelki
Maaatiii Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Pełen serwis z wymianą uszczelnień oraz oleju 140 zlCena serwisu wydaje się b. mała (sam zestaw uszczelek do monarch to min 150 zł) , ostatnio jak robiłem to kojarzę ze kosztowało to dużo więcej.Przy okazji poleci ktoś dobry tani serwis w Krakowie który to ogarnie w sensownych pieniądzach?
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 5 godzin temu, Maaatiii napisał: Cena serwisu wydaje się b. mała (sam zestaw uszczelek do monarch to min 150 zł) , ostatnio jak robiłem to kojarzę ze kosztowało to dużo więcej. Tak zgodzę się ale robiąc dampery(robie hobbistycznie ) jakiś czas, mam pomierzone uszczelniania które kupuje koszt takiego zestawu nie przekracza 10 zł Dodam że robią tak serwisy Mogę ci go zrobić w tej cenie + koszty wysyłki
lukashi Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Jeżeli powietrze przedostało się na drugą stronę do negatywnej komory, to masz granata. Przy odkręcaniu puszki wystrzeli. Oddaj do serwisu, bo bez umiejętności uszkodzisz puszkę.
Gość Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 W debonair po zdjęciu o-ringi puszka się zsuwa, więc nic się nie uszkodzi
Pitrich Opublikowano 23 Grudnia 2020 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Czyściłem sobie wczoraj rower a tu patrzę a skok w moim mój Monarch R zaczyna się od 20%, reszta tłoka już wewnątrz puchy - to co, full serwis mnie czeka ?
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2020 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Sądzę że czas na wymianę uszczelnieńAle jak wiesz jak zdjąć puszkę to spróbować ja możesz zdjąć załóż drugi raz i będziesz widział czy znowu się zassałAle jak nie był robiony full serwis to już będzie czas na niegoJa biorę 140 zl w tym wymieniam wszystkie uszczelki, olej + koszt przesyłki wyjdzie cię jakieś 160 zl
Rekomendowane odpowiedzi