FeneShu Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Hej , mam soila 1.0 z 2018r i chciałbym w nim zamontować regulowaną sztyce i teraz jak to ogarnąć? bo linka do przedniej przerzutnik wchodzi w port gdzie bym mógł poprowadzić linkę do sztycy. Oczywiście jak najniższe koszty dodatkowe są brane pod uwagę, da się to jakoś ogarnąć żeby nie wywalać przedniej przerzutki i nie zmieniać korby na 1x? czy do przerzutki FD-M6020 można poprowadzić linkę przez górną cześć ramy a potem po rurze podsiodłowej?
Ares Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Przecież masz po drugiej stronie przy główce ramy drugi port pod wprowadzenie przewodu.
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Miałem ten modelPrzewód wsadzisz przy główce ramy z np lewej stronyPrzewód poprowadź następ ie dołem do mufy i nad suportem (wewnątrz ramy) do góry gdzie masz rurę podsiodełkowąPrzewód zmieści się między suportem a elementami ramiOczywiście jeżeli jest to mowa o sztycy z wewnętrznym prowadzę iem linkiJeżeli linka jest do zewnętrznej sztycy to masz zaslepik na ramię
FeneShu Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Ares napisał: Przecież masz po drugiej stronie przy główce ramy drugi port pod wprowadzenie przewodu. tak, tylko to bym musiał dać manetkę od sztycy na prawą rękę? 2 godziny temu, piter614 napisał: Miałem ten model Przewód wsadzisz przy główce ramy z np lewej strony Przewód poprowadź następ ie dołem do mufy i nad suportem (wewnątrz ramy) do góry gdzie masz rurę podsiodełkową Przewód zmieści się między suportem a elementami rami Oczywiście jeżeli jest to mowa o sztycy z wewnętrznym prowadzę iem linki Jeżeli linka jest do zewnętrznej sztycy to masz zaslepik na ramię a manetkę na sztyce na kierownicy po lewej stronie miałeś czy prawej?
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Miałem po lewejBo miałem zrobiony napęd 1x10To też zależy jak sztyce z jaką manetka kupiszCzesem manetki są uniwersalne
Ares Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Godzinę temu, FeneShu napisał: tak, tylko to bym musiał dać manetkę od sztycy na prawą rękę? No i ... czyli nie ma wyjścia i nie da się zamontować myk myka.
Motke Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 13 godzin temu, FeneShu napisał: gdzie bym mógł poprowadzić linkę do sztycy. A jak jest pociągnięty pancerz tylnego hamulca? Jest w ramie czy na zewnątrz? Bo jak na zewnątrz to tak samo pociągnij do sztycy. Bo schowanie do środka jest dobrym pomysłem na początku. Potem sztycę trzeba serwisować albo poprawiać styk rama-sztyca bo skrzypi itp i już tak fajnie nie jest (to jeszcze jest kwestia ramy, insertów jak łatwo przeciągać).
FeneShu Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2020 14 godzin temu, Motke napisał: A jak jest pociągnięty pancerz tylnego hamulca? Jest w ramie czy na zewnątrz? Bo jak na zewnątrz to tak samo pociągnij do sztycy. Bo schowanie do środka jest dobrym pomysłem na początku. Potem sztycę trzeba serwisować albo poprawiać styk rama-sztyca bo skrzypi itp i już tak fajnie nie jest (to jeszcze jest kwestia ramy, insertów jak łatwo przeciągać). linka do hamulca idzie dołem ramy
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zrób tak jak pisałem i będzie dobrze
Przemek W Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Może podpowiecie jak przeciągnąć pancerz do sztycy ? Jak to technicznie zrobić ? Kupiłem taki rower rocznik 2019 i drugi dzień walczę.... Szału dostanę 😀
Przemek W Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 6 godzin temu, Piter- napisał: Łatwo przeciągnąć To może podpowiedz jak... Bo jakoś łatwo mi nie idzie..
Piter- Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zaczynasz przewód przekładać przy główce ramy Demontujesz do tego celu korbę i suport to jest podstawa by mieć dostęp w mufie , wtedy będziesz wszystko widział , jeżeli tego nie zrobisz nie ma szans gdyż w soil jest na prawdę mało miejsca i bez demontażu suportu nie przeciśniesz przewodu Gdy to zrobisz wtedy jak już wciśniesz przewód , wyjdzie ci w mufie , palcami go podegniesz o przeciśniesz do górnej rury sterowej Przy główce sterów będziesz bo wciskał a przy mufie popychał do góry
Przemek W Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Piter- napisał: Zaczynasz przewód przekładać przy główce ramy Demontujesz do tego celu korbę i suport to jest podstawa by mieć dostęp w mufie , wtedy będziesz wszystko widział , jeżeli tego nie zrobisz nie ma szans gdyż w soil jest na prawdę mało miejsca i bez demontażu suportu nie przeciśniesz przewodu Gdy to zrobisz wtedy jak już wciśniesz przewód , wyjdzie ci w mufie , palcami go podegniesz o przeciśniesz do górnej rury sterowej Przy główce sterów będziesz bo wciskał a przy mufie popychał do góry Bardzo, bardzo dziękuję
Piter- Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Nawet za pierwszym razem przewód zawiązałem na sznurku by bo wciągnąć do góry Sznurek (sznurowadło ) wsadziłem od góry i zawiązałem gdy wyszedł przez mufę
Przemek W Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 15 minut temu, Piter- napisał: Nawet za pierwszym razem przewód zawiązałem na sznurku by bo wciągnąć do góry Sznurek (sznurowadło ) wsadziłem od góry i zawiązałem gdy wyszedł przez mufę ok bede dziś działał , mam nadzieję z pozytywnym skutkiem !
Przemek W Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Tak. Bardzo dziękuję. Wszystko działa.
Rekomendowane odpowiedzi