Dantekasumi Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam. Kupiłem dwa dni temu Kross Vento 5.0 2020. Shimano 105. Jak wyciągnąłem go z pudełka to wózek tarł o szprychy. Wyregulowalem wszystko, ale nadal wózek jest blisko szprych. Zauważyłem, że hak przerzutki jest lekko krzywy. Po małych poprawkach zmieniło się tyle, że dół wózka jest dalej od szprych, ale górną część i górną zębatka wózka nadal jest blisko. Z 2mm. Czy tak powinno być? Jak próbuje go podkręcić to zaskakuje już bieg na niższy więc mam wszystko na styk. Może jest jakiś inny problem a może nie ma żadnego problemu? Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Dantekasumi
Franz Mauer Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Jeśli hak krzywy to radziłbym profesjonalnie go wyprostować albo kupić nowy. Będzie to rzutowało nie tylko na obecny problem, ale i na pracę napędu.
Dantekasumi Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2020 30 minut temu, Franz Mauer napisał: Jeśli hak krzywy to radziłbym profesjonalnie go wyprostować albo kupić nowy. Będzie to rzutowało nie tylko na obecny problem, ale i na pracę napędu. Hak na zdjęciu. Ogólnie napęd chodzi dobrze i płynnie. No ale może z czasem coś zacząć szwankować.... Teraz pytanie jak znaleźć taki sam hak jeszcze w takim ładnym matowym kolorze
Franz Mauer Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Szukaj oryginalny do tej ramy. Najlepiej w Kross 😉
Kajgana Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Ja bym reklamował... Skoro taki wyciągnąłeś z pudła, to coś jest nie tak. Gdzieś rower musiał być przyciśnięty...
Dantekasumi Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2020 11 minut temu, Kajgana napisał: Ja bym reklamował... Skoro taki wyciągnąłeś z pudła, to coś jest nie tak. Gdzieś rower musiał być przyciśnięty... Już wyprostowałam wystarczyło minimalnie podciąć nie zmieniło to wiele ale jest jak być powinno
serek Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Dorzucę się do tematu, jaka powinna być bezpieczna różnica pomiędzy przerzutką a szprycha, czy to też jest zależne od osprzętu, mam podobną sytuacje, że tylny wózek do szprychy na najwyższej zębatce ma ok 0,5cm.. ?
serek Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Tak to wygląda. Przerzutka Sram Red Etap
Rekomendowane odpowiedzi