tomex-kk Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Witam Posiadam rower Kross Evado 6.0/2017 (obecnie z osprzętem XT serii 8000) i po przeczytaniu wielu postów postanowiłem zainwestować w SPD (pedały + buty). Mnogość sprzętu trochę mnie przeraża, i mam problem z wyborem, dlatego proszę o waszą pomoc. Trasy jakie pokonuję wahają się od krótkich przejażdżek 20km, do całodziennych wycieczek 200km. Trasy to w 70% asfalt, 30% to utwardzone drogi leśne. W okresie zimy kręcę na trenażerze Direto X. Rocznie kręcę od 3000 - 6000 km Szukam: sprzętu dla początkujących, abym nie zniechęcił się do SPD pedały uniwersalne, które pozwolą też na jazdę w zwykłych butach sportowych buty rowerowe, wygodne, w których wytrzymam cały dzień, i które też pozwolą na chodzenie do 1km po twardej powierzchni (wejście do marketu po napój, jakieś zwiedzanie okolicy), trwałe, i by nie dzwoniły jak buty do stepowania. Budżet buty+pedały to około 500-700pln preferowana kolorystyka czarno/czerwona - ale się nie upieram
Rekomendowane odpowiedzi