Motke Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 12 godzin temu, Gophfer napisał: Wszystko jasne. Hamulec hamuje słabo bo klocki jak na zdjęciu nie stykają się całą powierzchnia z tarczą przez co tworzy się garb który nie pozwala na docisk klocka do tarczy., Tylko nie mam pojęcia co jest wadliwe, tarcza jest taka jak powinna 160, wygląda na to że albo zacisk jest wadliwy albo rama. Wymień klocki bo są zużyte albo przeszlifuj ten garb. Najtańsze hamulce Shimano wymagają szerokich tarcz. Może Twoja tarcza jest wąska?
Gophfer Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Z przodu jest ok tarcza wystaje mniej niż 1mm poza obrys materiału ściernego klocka przez co klocek ściera się na całej powierzchni i nie ma tego garba jak z tyłu.Spoko mogę wymienić klocki to nie jest duży koszt I tak nadają się do wymiany, ale tak będzie za każdym razem przy nowych klockach bo tarcza kończy się w klocku i będzie tworzył się garb a to chyba nie jest prawidłowe zachowanie, czy deore m6000 to są najtańsze hamulce to nie sądzę No chyba że to nie jest nic dziwnego i poprostu z tyłu będę musial zmieniać klocki trochę częściej z drugiej strony 25zl na 1800km to też nie jakąś tragedia. Chce się tylko upewnić ze to nie jest jakaś wada któregoś z elementów, bo fabryczne heble od razu były wymienione przez sklep na Deore i więc nawet nie widziałem ich na oczy
Accent_Szaj Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Gophfer napisał: któregoś z elementów Masz za małe tarcze,widać to na tym zdjęciu
PiotrekGT Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) Aż taki badziew robią?... Nie no troche jestem w szoku, jaka to tarcza? @MotkeOd deore w górę masz wąskie tarcze Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez PiotrekGT
Gophfer Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zaciski sa deore, tarcza nie jest deore i jest 160mm jak i w przodzie, heble nie są fabryczne więc skoro tarcza jest wymiarową to może zacisk deore jest niewymiarowy...
Accent_Szaj Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Gophfer napisał: zacisk deore jest niewymiarowy.. Proszę Cię bardzo jak to powinno wyglądać
Gophfer Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgadza się i tak mam w przodzie Rower w serwisie u sprzedawcy na gwarancji, czekam na diagnozę co jest wadliwe, bo napewno coś jest
Gophfer Opublikowano 22 Października 2020 Autor Opublikowano 22 Października 2020 Za pierwszym razem serwis Kross się nie popisał, wymienili mi tarcze i klocki co oczywiście nic nie dało. Złożyłem reklamację na poprzednia naprawę i po ponownym sprawdzaniu w serwisie Krossa i podobno w laboratorium Krossa będą mi wymieniać ramę na nową PS Żeby już całkiem na nich nie psioczyć to na czas dalszej naprawy mogę sobie wypożyczyć gdzieś rower podobny do mojego na koszt Krossa
Accent_Szaj Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 9 minut temu, Gophfer napisał: laboratorium Krossa Haha, może przebadali ramę na obecność Covid A tak na poważnie,to w końcu zrozumieli że coś jest nie tak. Gratulacje
zenobek Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 Dla mnie to się kupy troszkę nie trzyma: W dniu 27.08.2020 o 11:19, Gophfer napisał: heble nie są fabryczne 2 godziny temu, Gophfer napisał: Za pierwszym razem serwis Kross się nie popisał, wymienili mi tarcze i klocki Co rozumiesz pod pojęciem heble? Klamki czy kompletne hamulce?
Gophfer Opublikowano 22 Października 2020 Autor Opublikowano 22 Października 2020 Kompletne hamulce (Zaciski, klamki, klocki, przewody)Co się kupy nie trzyma bo nie kumam....
zenobek Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Gophfer napisał: Za pierwszym razem serwis Kross się nie popisał, wymienili mi tarcze i klocki co oczywiście nic nie dało. To jeśli ty (lub ktoś na twoje zlecenie) wymienił te heble a kros wymieniał niefabryczny układ hamulcowy??? No chyba, że to nie była naprawa gwarancyjna.... Edytowane 22 Października 2020 przez zenobek
Gophfer Opublikowano 22 Października 2020 Autor Opublikowano 22 Października 2020 @zenobek Rower fabrycznie miał mt400 w sklepie kupujac rower kupilem też od razu deore m6000 i odebrałem rower z deorkami sprzedając jako nówki mt400.Wymiana hebli była przez ASO Krossa, więc serwis się nie czepial tego. Zresztą przecież to nie ma nic do rzeczy zacisk tj standard. Za. Pierwszym razem ktoś na pale w serwisie centralnym Krossa wymienił mi klocki i tarcze które nie były problemem. Wadliwa jest rama która ma za wysokie "słupki" do montażu zacisku. Odesłałem im drugi raz rower opisując dokładnie problem (wcześniej ASO się nie przylozylo do opisu problemu) reklamując poprzednia fusserke i teraz uznali za zasadne wszystkie moje uwagi co do wad roweru/ramy (jeszce przesunięte tylne koło względem osi ramy) i poinformowali o wymianie rame na.nowa.
zenobek Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 @Gophfer Dzięki. Wszystko jasne! Zabrakło tej informacji: 10 minut temu, Gophfer napisał: kupujac rower kupilem też od razu deore m6000 i odebrałem rower z deorkami Dziwne, że przy tej pierwszej wymianie klocków i tarcz serwisant nie zauważył, że coś nie halo. Rant na klocku wiele mówi.
Gophfer Opublikowano 22 Października 2020 Autor Opublikowano 22 Października 2020 To nie była żadna pierwsza wymiana. Tylko rower pojechał na reklamację do Krossa z tą wada i jakiś pseudo serwisant wymienił elementy nie patrząc nawet czy to rozwiązalo prawdziwy problem
zenobek Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 Źle napisałem: oczywiście chodziło mi o tą nic nie dającą naprawę. (polegającą jak pisałeś na wymianie klocków i tarcz). 20 minut temu, Gophfer napisał: pseudo serwisant Też tak twierdzę.
Gophfer Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 Jak zawsze broniłem Krossa i uważałem że tj dobra firma to niestety muszę zmienić zdanie o nich.Może rowery robią nie najgorsze napewno w niezłych cenach ale serwis tj kompletny dramat i porażka. W tym tygodniu po miesiącu miałem dostać rower z wymieniona ramą. Cytuje słowa niekompetentnej Pani z serwisu że "na lakierni coś poszło źle i proponuję mi nowy rower" zamiast mojego Levela 7.0 2019 27.5 M dają mi Level 8.0 2020 29 M. Pomijając fakt że Mka na kołach 29 jest dla mnie za duża to kompletnie dwa inne rowery. Jeszcze druga opcja zwrot kasy. Wezmę chyba kasę bo już z tą firmą nie chce mieć więcej nic wspólnego. Tylko co teraz kupie za 3800 jedyne co myślałem to gate 50 ale model 2020 stoi po 5tys...
zenobek Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 14 minut temu, Gophfer napisał: uważałem że tj dobra firma to niestety muszę zmienić zdanie o nich. Nie jesteś pierwszy. Jakoś ostatnio takich opinii jest na pęczki.... Coś się złego dzieje z Krossem...
Gophfer Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 Kellys gate 50 2020 vs gate 50 2019 różnica w cenie 650zl nie wiem za co chyba tylko za rocznik Ja widzę tylko jedna różnice w tych rowerach. 2020 ma piasty shimano mt400 a 2019 novatec. Gdzie są pozycjonowane te novatec bo shimano wiem że mt400 to coś koło accera a w levelu 7.0 miałem piasty deore .
Accent_Szaj Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 8 godzin temu, Gophfer napisał: dają mi Level 8.0 A co z twoimi heblami M6000? MT400 to alivio I jedne i drugie są takie sobie,ale koła muszą dać budżetowe
Gophfer Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 A co z twoimi heblami M6000? MT400 to alivio I jedne i drugie są takie sobie,ale koła muszą dać budżetowe Levalela 8.0 bym wziął ale 2018/2019, model 2020 ma napęd 1x12 (nie chce)Z M6000 pewnie zrobię ten sam myk co wcześniej przełożę już chyba nawet sam dam radę MT400 to chyba coś pomiędzy jednak accera/alivio według mnie.Zastanawia mnie jeszcze trek x-caliber 9 2019 jakby dało radę wyrwać w cenie gate 50 (kurcze jakoś nie przekonują mnie te ramy gateów).Jestem tak wkur... na serwis Kross że jeszcze mnie telepie nadal Sam nie wiem co robić, level 7.0 2019 był dla mnie rowerem idealnym, oprócz korby wszystko na Deore (nie potrzebuje nic wyżej, ewentualnie max to slx) , nawet piasty, plus obydwie sztywne osie rama super cieniowana.Spróbuję się jeszcze może jutro z nimi poprzepychac że chce mój rower, ale w między czasie szukam alternatywy.Gate 50 jest ok ale ta rama jakoś nie wygląda tak nowocześnie, bardziej podoba mi się z x-caliber, ten znowu droższy a z tyłu nie ma sztywnej osi.Niestety obecnie nie mogę podjechać obejrzeć żadnego z nich bo siedzę na kwarantannie co najmniej do 17.11
Accent_Szaj Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 18 minut temu, Gophfer napisał: M6000 pewnie zrobię ten sam myk Ale masz je? 18 minut temu, Gophfer napisał: Gate 50 Świetny rower. Sam nad nim myślałem. Trek'a nie bierz. Ma z tyłu qr i jeszcze boost. Nie kupisz dobrych kół do niego
Gophfer Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) M6000 są jeszcze w Krossie, mają mi moje graty odesłać i zwrócić koszt samego roweru, jeszcze z nimi będę gadał bo dziś się wkur... strasznie zagotowała mnie rozmowa z serwisem, który po miesiącu ściemnia że na lakierni coś poszło źle. To niech wypiaskuja i polakieruja jeszcze raz Jak dla mnie gate 50 nie jest lepszym rowerem od mojego L7.0(bo różnica w cenie dla mnie to będzie ok 1.2tys) , ale zdroworozsądkowo obecnie wydaje się to dobry wybór. Generalnie to najbardziej byłbym zadowolony z nowego L7.0 wolnego od wad btw czy w gate 50 da się zamontować sztyce regulowana? Edytowane 5 Listopada 2020 przez Gophfer
Accent_Szaj Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 13 godzin temu, Gophfer napisał: Jak dla mnie gate 50 nie jest lepszym Hehe,to dla Ciebie nie jest,bo dla mnie jest nawet lepszy od 9.0 ze względu na serwis 1
Gophfer Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 Hehe,to dla Ciebie nie jest,bo dla mnie jest nawet lepszy od 9.0 ze względu na serwis No i pozamiatane hehe Znowu przechodzę przez wybór roweru Są trzej gracze obecnie1. Merida big nine 500 lite 2020 - negocjuje cene 2. Kellys gate 70 2019 - za 4200 (może mniej) 3. Kellys gate 50 2020 - za 4400 (może mmiej) Osprzętowo gate 70, wizualnie merida
Rekomendowane odpowiedzi