Vuko Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam, zakupiłem kilka dni temu rower kross esprit 3. Mam około 174 cm wzrostu. Waga około 80 kg. Koła 27,5. Wykorzystanie roweru to raczej lajtowe ścieżki szutrowe oraz asfalt. Ze wszystkich kalkulatorów i tabelek wychodziło że powinienem wybrać ramę S 17". Przymierzałem się wcześniej zarówno do 17 i 19. Lepiej mi się siedziało na 17. 17" kończyło się na 176 cm a 19 zaczynała, byłem na granicy. Zdecydowałem się na 17. Ale powiem szczerze że jak Żona zrobiła mi zdjęcie to mam wrażenie, że rower jest za mały. Powinien bawić się w wymianę na większą ramę? Mam mętlik w głowie. https://tinypic.pl/jz0zd7z55d04 Dajcie znać co sądzicie. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Vuko
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 To jak wyglądasz na rowerze nie mam najmniejszego znaczenia jeśli rozmiar Ci odpowiada a pozycja jest wygodna. Ja na swoim wyglądam jak na dziecięcym rowerku.
Vuko Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Generalnie czytałem przed zakupem, że MTB lepiej ciut mniejszy niż za duży. Podobno jak można stanąć spokojnie nad ramą i krocze dotyka lub jest lekki luz przy górnej ramie to jest dobrze. Wydaje mi się że podczas jazdy jestem za bardzo zgarbiony. Może to przez to że poprzednie MTB miałem za duże i dosłownie na nim leżałem.
Rekomendowane odpowiedzi