ankorst Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam Jest do wyrwania w/w rower w cenie 5599 z 8799. Czy ktoś z Was śmiga na takim? Ewentualnie zna jakieś opinie o nim? Jak sie ma jego osprzet do rowerow z tego roku w granicach 5000-5500? Chodzi mi np. czy sram gx z 2018 jest porownywalny z aktualnymi? Nie mam doświadczenia ze sramem. https://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower-giant-fathom-29er-1-ge-2018/23811.704.1.1.pl2.0.htm
ankorst Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Widzę że nie bardzo mi ktoś pomoże. To proszę o pomoc w wyborze. Brać tego gianta? Czy czekać do października na nową meride big.nine 500 lite lub gianta xtc slr 29 2? Chyba że coś innego polecicie w podobnej kwocie. I jeszcze pytanie odnosnie obreczy. w fathomie obręcze mają szer. 21 mm. W nowszych rowerach są raczej szersze. Jest to odczuwalna różnica przy jeździe? Nie mam doświadczenia z nowszymi konstrukcjami. Aktualnie jeżdżę na krossie Level a2 z 2010 roku. Chciałbym w przyszłym roku spróbować swoich sił w jakimś maratonie.
Ares Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 W tej cenie to jest raczej na pewno okazja wyrwać taki rower. Gdzie obecnie za trochę ponad 5,5tys dostaniesz dobry markowy rower na Rebie i GX'e? Poza ofertą z Deca. Prędzej trafisz na szmelc w postaci Srama SX a do tego dorzucą kolejną padaczkę jak amor RS Judy. Jedyny mankament to brak osi przelotowej z tyłu ale jak ja to zawsze w tego typu rowerach piszę - z tym daje się normalnie funkcjonować.
komandosek Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Całkowicie się zgadzam i myślę że oferta znacznie lepsza niż Decathlon. Korba GX, kaseta GX, od razu sensowne opony... I to wszystko za 5500. Skąd taką ofertę wykopałeś? Wysłane z mojego dandelion przy użyciu Tapatalka
ankorst Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedzi. Ofertę znalazłem przypadkiem szukając innego modelu.😁 Już byłem prawie zdecydowany czekać na wspomnianego xtc slr. A tu zagwozdka. Trochę przekrocze budżet bo chcialem jeszcze dorzucić komplet spd no ale Chyba się zdecyduje na tego fathoma.
Ares Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 2 godziny temu, ankorst napisał: Już byłem prawie zdecydowany czekać na wspomnianego xtc slr. A tu zagwozdka. Tylko tam masz w razie czego za amortyzator jakiegoś ulepa z pod znaku Gianta. Nie wiem kto dla dla nich robi a jeszcze gorzej jak by robili sami ale za darmo bym tego nie chciał.
ankorst Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) No właśnie. Gdzies czytałem ze Podobno sami robią bo chcą być niezależni. I nie wiadomo co to będzie. A może być mina. Z drugiej strony w rowerze za 5k dawaliby nie sprawdzony i nieprzetestowany amor.? Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez ankorst
Ares Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 A jak było czy dalej jest z ich sztycą regulowaną? Nie najgorszy to produkt ale testerami byli użytkownicy. Fakt wymieniali bez gadania ale ani ta sztyca to cud techniki a kłopotów cała masa z nią była.
komandosek Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 No właśnie. Gdzies czytałem ze Podobno sami robią bo chcą być niezależni. I nie wiadomo co to będzie. A może być mina. Z drugiej strony w rowerze za 5k dawaliby nie sprawdzony i nieprzetestowany amor.? Sprawdzać będziesz Ty jeśli kupisz my tutaj możemy wywróżyć jeśli nie jeździliśmy. Wróżki mają duże stawki podobno To czy działa dobrze czy nie to jest jedna kwestia, drugą zaś jest serwis. Do reby znajdziesz kilkadziesiąt tutoriali na YT, dokładne serwisowki, części zamienne w każdym większym sklepie internetowym i serwisantów którzy mieli rebe wiele razy na serwisie. Reba ma interwały serwisowe co 50h/100h mały/duży serwis czyli dość często. Ten Giant pewnie podobnieWysłane z mojego dandelion przy użyciu Tapatalka
ankorst Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2020 No i bum. Pojawił się jeszcze jeden typ: kross Earth 2.0 z 2019. Troche słabszy osprzęt od gianta ale jest dumper. I co teraz??? jest do wyrwania za 5500.
komandosek Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 No to rzeczywiście ciężka sprawa. Rowery z pełnym zawieszeniem są bezpieczniejsze, więcej wybaczają. Ten jest ciężki dość ale planujesz zacząć przygodę z maratonami więc to zgrubsza wszystko jednoWysłane z mojego dandelion przy użyciu Tapatalka
ankorst Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Klamka zapadła. Earth zamówiony. Mam go mieć w przyszłym tygodniu. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez ankorst
Rekomendowane odpowiedzi