TiQu Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) Ostatnio zamieniłem koła na tuebless, niestety powietrze zaczęło uciekać przez dwa nyple. Zmieniałem taśmę kilka razy pamiętając o odtłuszczeniu obręczy.Taśma to Gorilla Tape oraz Trezado. Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez TiQu
Franz Mauer Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zalałeś opony mlekiem? Jeśli nie to zrób to. Jeśli jesteś pewny, że taśma ma właściwy rozmiar i jest dobrze przyklejona to mleko załatwi sprawę. Jeśli się powtórzy to kup taśmę Mariposa.
seraph Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Obręcz nie musi być tubelles jak się dobrze taśmę przyklei i wentyl uszczelni. Jak ucieka nyplami to może to być właśnie nieszczelność na wentylu, ale jak wyciek nie jest jakiś wielki, a nie wlałeś mleka to wlej i się przejedź najlepiej po jakichś kocich łbach.
TiQu Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Spróbuję wlać mleko i zobaczymy.
Franz Mauer Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 3 godziny temu, seraph napisał: Jak ucieka nyplami to może to być właśnie nieszczelność na wentylu Wytłumacz mi tą łamigłówkę 🤔😉
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Jak ucieka toAlbo jest źle naklejona taśmaAbo jest źle osadzony wentylMoże też być przerwa na obręczy ja tak miałem na obręczy dartmoor musiałem szparke zakleić silikonem i okleiłem dodatkowo taśmąNa chwilę obecną po dość ostrej jeździe jest bardzo dobrze
TiQu Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Dziękuje wszystkim za pomoc. Wlanie mleczka do opony pomogło.
seraph Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 W dniu 16.08.2020 o 15:58, Franz Mauer napisał: Wytłumacz mi tą łamigłówkę 🤔😉 Może późno, ale chodziło mi o nieszczelność na otworze na wentyl - powietrze przez niego dostaje się do wnętrza obręczy, a dalej ucieka kolo nypli.
Accent_Szaj Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 11 minut temu, seraph napisał: powietrze przez niego dostaje się do wnętrza obręczy, a dalej ucieka kolo nypli. Haha,to było pytanie retoryczne . Jest tak samo prawdopodobne jak wygranie 6 w lotto
seraph Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Czyli zawsze możliwe:P Różne cuda się zdarzają
Rekomendowane odpowiedzi