Skocz do zawartości

Siodełko Giant - Proces doboru siodełka DCF

Nogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Czy ktoś z Was przechodził przez ten proces doboru siodełka? Jakie macie wrażenia? Sposób doboru sprawdził się i jesteście zadowoleni z siodła?

Zaczynam rozglądać się za nowym siodełkiem do mojej szosy (tzw. ROAD+ ). Póki co jeździłem na 2 siodełkach (na każdym zrobione lekko 500+ :D , może i nawet będzie 1000+) i niestety cały czas towarzyszy mi dyskomfort przy dłuższych trasach (tych gdzie więcej km, ale także tych gdzie km mniej, ale dłużej trwają). Rower używany do rekreacyjnej jazdy, nie żadne ściganie się (no chyba, że sam se sobą czasem). Tu gdzie mieszkam niewiele jest sklepów z możliwością wypożyczenia/przetestowania siodełka. Znalazłem sklep, gdzie można dobrać sobie siodełko za pomocą tego właśnie systemu. Niestety nie za darmo - płacisz kwotę X, jeżeli kupisz siodło to od jego ceny odejmują kwotę X, jeżeli nie kupisz - kwota X przepada.

W internetach znalazłem opinię ze strony team29er - pozytywnie się wypowiadał autor na temat doboru i samego siodełka, ale wiecie jak to w życiu - warto znać więcej opinii.