Zytoslaw Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Witam forumowiczów Posiadam stary rower mtb, pewnie z lat 90. Rower posiada 7rzędową kasetę na piaście alivio fh mc12 oraz przerzutkę XT również starego typu. Myślałem o zmianie napędu na troszkę nowszy 9 rzędowy i tu rodzi się pytanie... Czy jest szansa na wymianę samego bębęnka na 9 żeby był kompatybilny z tą piastą czy będę musiał wymienić całą piastę? Czy bębenki shimano są kompatybilne z każdą piastą czy tylko według oznaczeń? Proszę o podpowiedzi od której strony się za to zabrać
Gość Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Sprawdź czy miedzy kaseta a piastą na bębenku nie ma dystansu. Jeśli jest to go zdejmij i 9s wejdzie bez problemu.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 raczej nie będzie tam dystansu , gdyż to stara piasta pod 7 rzędów , na jednym z forum czytałem kiedyś ,że da się wymienić sam bębenek , ale głowy za to nie dam.
Puncu Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Tadam https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/piasty-rowerowe/akcesoria-i-czesci/p,bebenek-piasty-alivio-fh-m495-shimano,10630.html Przerabiałem kiedyś Shimano ExAge 300 i wszystko siadło elegancko
Gość Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 10 godzin temu, samuel_87 napisał: raczej nie będzie tam dystansu ale sprawdzić nie zaszkodzi
Zytoslaw Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Opublikowano 11 Lipca 2017 21 godzin temu, Puncu napisał: Tadam https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/piasty-rowerowe/akcesoria-i-czesci/p,bebenek-piasty-alivio-fh-m495-shimano,10630.html Myślicie, że będzie kompatybilna bo w opisie jest inny model. Dystansu żadnego nie ma więc tylko nowy bębenek albo piasta.
Rekomendowane odpowiedzi