Roberto87 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Cześć Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem trenażera do rekreacyjnej jazdy w jesienne i zimowe wieczory. Myślałem o Elite Novo Force i czujnikiem Misuro B+, bo chciałbym korzystać ze zwifta czy innej aplikacji, ale od razu zaznaczę, że nie zależy mi szczególnie na dokładności pomiarów. Stąd pierwsze pytanie. Czy to dobry wybór? Drugie pytanie dotyczy koła. Mój rower to Kona Dew Plus na kołach 27,5. Czy warto zainwestować parę groszy w drugie koło i kasetę? I jak to jest z oponami 27.5? Widziałem jedna Continental 27,5x2,00, a cała reszta jest węższa. Może to głupie pytanie, ale jak przy oponie 1,35 czy 1,45 dopasować dętkę do koła 27,5? A może mógłbym kupić tylne koło 28? Czy w takim przypadku będzie bardzo czuć, że rower nie stoi poziomo? Dodam, że chciałbym się zamknąć w budżecie ok. 1500 zł. Z góry dzięki za pomoc Robert
pecio Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Potrzebujesz specjalnej opony pod trenażer np .Schwalbe Insider. Opony z bieżnikiem się totalnie nie nadają.
Red Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 W dniu 14.08.2020 o 13:51, Roberto87 napisał: Może to głupie pytanie, ale jak przy oponie 1,35 czy 1,45 dopasować dętkę do koła 27,5? A może mógłbym kupić tylne koło 28? Czy w takim przypadku będzie bardzo czuć, że rower nie stoi poziomo? Jeśli się zmieści (a powinno) to kup koło 28 i weź normalną oponę do trenażera. Rama w Novo Force jest tak skonstruowana że rower będzie w takiej samej pozycji niezależnie jakie koło założysz więc tu nie ma obaw.
Roberto87 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2020 O, dzięki! O to mi chodziło. Zmieści się na pewno. Raz, że mam wysoką oponę, a i tak jest jeszcze miejsce.
Rekomendowane odpowiedzi