Koziolek10 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam, od 2 tygodni 'zwiedzam' sklepy rowerowe w Warszawie i okolicach i nie mogę dobrać butów. Może ktoś ma podobna stopę i udało mu się dobrać to z chęcią skorzystam z podpowiedzi. Mierzone: -Shimano odpadają wszystkie po za Xc701 roz 46(nie wiem jak z ich żywotnością). Myślę że 45,5 byłyby idealne ale zdecydowanie ten model leżał najlepiej i nie latała pięta. -sidi dragon 5 45,5(za małe w dużym palcu) 46(lata całą pięta). Sprzedawca mówi że wszystkie sidi mają taką samą podeszwę ale ze zdjęć wydaje mi się że to nie do końca prawda. Ktoś potwierdzi? -spece wszystkie w palec pierwszy ocierają z zew strony -bonatgery te co mierzyłem a różne to modele były wszystko z czubem i niewygodne z przodu -fiziki(za wąskie z przodu) -nie mierzyłem mavic'a butów (ktoś jakieś wrażenia? Zdjęcie stopy poniżej. Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Koziolek10
belzebub Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Na początku sezonu też szukałem dla siebie butów. Mierzyłem bontragery, fiziki i sidi, buty były za wąskie z przodu, natomiast w większym rozmiarze latała mi pięta. Kupiłem w końcu xc701 w rozmiarze 46, dla mnie rewelacja a system boa pozwala idealnie 'zasznurować' but. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Koziolek10 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja myślałem że też je kupię ale po tym jak przymierzyłem duża ilość butów i wiedziałem na co zwrócić uwagę to okazało się że xc701 bardzo piją mnie po ciasnym zapięciu języka. Czułem dyskomfort podczas stania więc myślę że nie dałbym rady jeździć godzinę czy dwie. Zostaje xc901 (ma za klamra jeszcze trochę materiału na jezyku) ale ani rozmiaru ani cena nie zadowala. Nie wiem czy w ciemno Sidi DRAGON 5 mega nie zamówić. Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Koziolek10
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Mega będą szersze, ale nie dłuższe. Jeśli lata Ci pięta, a rozmiar 46 na długość jest ok, to poszukaj butów Sidi z regulowaną szerokością pięty - Sidi Heel Cup. Sidi Drako taką mają.
Koziolek10 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2020 po analizie w necie stopy egipskiej w kolarstwie zostaje pare modeli -spec recon 2 i 3 -s-works recon -bont riot tylko nie ma po za wroclawiem gdzie zmierzyc a z ich kalkulatra mam 1mm w dlugosci "luzu" miedzy 45 a 46 i do tego wersja wide:D Pytanie czy ktos uzywa butow BONT (wersje mtb) i jak z ich wytrzymaloscia bo w necie to w sumie skrajnosci. Od super opinii po rownanie z ziemia.
Rekomendowane odpowiedzi