Skocz do zawartości

Napęd - prośba o opinię i weryfikację

dzordz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokonałem wyboru co do zakupu sprzętu.

Prośba o informację "czy to będzie działać" ?

Mianowicie, taki o to zestaw 1x11:

Kaseta slx 7000 11-46 11s

Przerzutka slx 7100 sgs 12s, chyba że xt 8000 11s musi być ? Czy przerzutka musi być sgs do kasety 11-46

Manetka xt 8000 11s

Który łańcuch brać ? 701 czy 601 ?

Opublikowano (edytowane)

Przerzutka GS. Łańcuch kmc x11. Dlaczego kaseta slx?

Edytowane przez vdcmike
Opublikowano

Ja tam bym brał kasete slx zamiast sunrace jeśli o to chodzi, bo stopniowanie mi osobiście odpowiada bardziej.

Opublikowano (edytowane)

Kaseta SLX 11-46 to chyba jedna z najlepiej zestopniowanych kaset, gdyż pierwsze sześć zębatek ma przeskok co dwa zęby co daje bardzo fajne miękkie odczucia z jazdy i większość czasu na tych zębatkach się jeździ.

Manetka xt m8000 jest twarda w obsłudze ale za to wyraźnie wyróżnia się na tle manetek z niższych grup, co ciekawe niewszystkie manetki z tej grupy pracują tak ciężko, zdarzają się egzemplarze które pracują dość miękko.

Najlepszy wybór łańcucha to 701, ma bardzo przyzwoitą wytrzymałość , nim wpadnie w niego miarka w wartość 0,75 to łańcuch potrafi pokręcić się w napędzie przez 2500 kilometrów.

Przerzutka może być slx m7000 GS lub xt m8000 GS, jak chcesz bardziej rozwojowo i przyszłościowo to może być m7100 sgs lub m7120 sgs, jednak ta ostatnia głównie jest dedykowana pod 2x12 i kasetę 10-45.

Edytowane przez leejoonidas