Skocz do zawartości

Wkładki do butów SPD

CorvusCorax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przy jeździe na dłuższych dystansach (+40km) zaczyna mnie boleć prawa stopa, mam takie uczucie jakby opadała na zewnątrz. Domyślam się, że to kwestia braku poprawnych wkładek, obecnie jeżdżę na tych dodanych do butów (Shimano SH-ME400, rozmiar 42). Możecie coś zaproponować? Może ktoś z was miał podobny przypadek?

Edytowane przez CorvusCorax
Opublikowano

Ja przy okazji bikefittingu kupiłam spersonalizowane pod moje płetwy wkładki:

https://www.bike-skicenter.pl/aktualnosci/46_FootBalance---personalizowane-wkładki-do-butó.html

Po 2 tygodniach przyszłam po kolejną parę do zwykłych butów. Wygoda jazdy i chodzenia jest nieporównywalna z moimi wcześniejszymi wkładkami. Stopa jest bardzo dobrze podparta na całej powierzchni i teraz mogę nawet cały dzień łazić, a nogi nie bolą lub potrzebne jest do tego ponad 20km po górach, żeby zaczęły. Przez ostatnie 2 lata nie nabawiłam się też ani jednego odcisku. Obecnie mam 2 pary i przekładam je do butów, w których aktualnie jeżdżę lub chodzę. Do zwykłych wkładek już raczej nie wrócę.

Opublikowano

Mi uciekała prawa stopa w głąb buta co powodowało ucisk na duży palec. Po fittingu dostałem wkładki robione przez Speca które podpierają wewnętrzną część stopy. Fabrczne wkładki w butach to syf. Specjalne wkładki robią różnicę. Polecam z czystym sumieniem.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Również polecam wykonanie spersonalizowanych wkładek. Mimo, że jest to spory wydatek to jednak różnica jest naprawdę duża i wydaje mi się, że warto wydać kasę.

• Lubię to! 1