Bodzio Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) 25 minut temu, cico napisał: Tak, będzie działać. Co masz na myśli? To że nie chciały mi wejść luźno na suport, w dodatku dwie mniejsze podkładki tworzyły jedną większą. Za mocno dokręciłem i się złamała jakaś. Więc kupiłem trzy nowe podkładki 2,5 mm i założyłem dwie na prawo jedną na lewo według instrukcji, już bez bawienia się w te mniejsze no i te wchodziły luźno. Takie trzy kupiłem i pasują idealnie https://rowerek.pl/product-pol-14750-Podkladka-2-5-mm-do-osi-Hollowtech-II-SM-BB52.html . Patrząc na twój temat, chyba nie chce mi się w to bawić. Myślę że 8 biegowy będzie spoko wyborem. No ale generalnie mógłbym właściwie przejść na 9 biegów, bo SRAM X4 obsługuje 9 biegów, kasetę mógłbym zmienić na 9 biegów przy okazji, korbę mam 9 biegową, łańcuch do tego 9 biegowy, z tym że wtedy musiałbym zmienić manetkę bo moja obsługuje 8 biegów (SRAM X4) a nie chce robić kolejnego wydatku. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Bodzio
cico Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Do łańcucha 9rz może być napęd 3x8 czyli nie musiałbyś nic wymieniać poza łańcuchem. Na stronie rowerka znalazłem łańcuch kmc x9. 93 za 45 zł i z ciekawosci sprawdzę jego działanie w swoim napędzie. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez cico
Bodzio Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2020 A ja zamówiłem tego Connexa 808 i HG-51. Mam już dość problemów z tym rowerem, mam nadzieje że w końcu będę zadowolony z działania napędu. Podziel się wrażeniami jak go sprawdzisz .
Accent_Szaj Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Bodzio napisał: Tak więc muszę wymienić kasetę i łańcuch, Masz manetki czy klamkomanetki?
Bodzio Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2020 6 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Masz manetki czy klamkomanetki? Chyba zwykłe manetki SRAM X4 - możesz sprawdzić w specyfikacji Rockridera 520
Accent_Szaj Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 14 minut temu, Bodzio napisał: SRAM X4 Ja bym kupił manetki, sprzedał te co masz i zrobił napęd 3x9 https://allegro.pl/oferta/manetki-3x9-kompatybilne-z-sram-1-1-linki-komplet-9109012351?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Masz lepsze kasety i łańcuchy 1
Rekomendowane odpowiedzi